Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanları anlamak için önce “insan” olmak gereklidir.
Gönderen : "Gönül Dostu"
Tarih : 5/22/2020 11:25:48 AM


.
Saygıdeğer Babacığım

Mailime vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim.Siz gerçekten çevrenizdeki bütün insanlara ,olumlu bakış açısı kazandırmak için çabalıyor, her haliniz,davranışınız,sözünüz ile bize örnek oluyorsunuz.Sizi ilk tanıdığım günlerde dikkatımı hep doğa güzelliklerine,güzel sanatlara,edebiyata,şiire,insanlarda kusur yerine meziyet aramaya çevirmiştiniz.Bunu hayata geçirebildiğimiz oranda mutlu olabiliyoruz.İnşallah daima sizin nurunuzla aydınlanmayı Rabbim nasip etsin.Sizden öğrendiklerimizi hayata geçirmeyi nasip etsin..Amin..

Çiğdem Hanım bahsetmişti... Bir gün birlikte bir restauranta gitmişsiniz. Çok asık yüzlü bir garson size servis yapıyor. Onun içindeki karanlığı dağıtmak için, hangi takımı tuttuğunu sormuşsunuz. O, gayet sert bir ses tonuyla:

-Ben takım,makım tutmam. demiş

Siz büyük bir aşkla, heyecanla:

-Zaten sizin akıllı olduğunuz ordan belli..demişsiniz.

Bunun üzerine garson gülümsemiş, yelkenleri suya indirmiş. Ondaki bütün eksi elektrik yok olmuş yüzünün ifadesi yumuşamış. Sizdeki sınırsız insan sevgisi, onu anlamaya, tanımaya,ona yardımcı olmaya götürüyor... Bunun izahını yapmak güç. Siz zaten mailime vermiş olduğunuz cevapla konuyu aydınlatmışsınız. Fakir de sizi bir okul gibi görüyor. Çünkü sizinle olduğumuz her an bir şeyler öğreniyoruz. Allah, bizleri layık etsin. Size layık olamadığımızı düşünüyorum. Tüm hatalarımıza, eksikliklerimize rağmen bize katlandığınız için çok teşekkür ederim.

Hürmetle ellerinizden öper, cümle dostlara saygılar sunarım.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------
Sayın “Gönül Dostu”,

Kıymetli yavrum, insanlarla ilişki kurmak son derece önemli bir olay. Hatta bana sorarsan hayatın en önemli olayı. İnsanlarla güzel ilişki kurabilmek için önce bu konuda gayretlerimiz olmalı. Çalışmalarımız olmalı. İnsanları tanımak, müthiş bir olay. Sağlığımız, mutluluğumuz, huzurumuz hep ona bağlı.

Bazı yanlış evlilikler yapılıyor. Neden? Aslında herkes evlilikte mutlu olmak ister, huzurlu yaşamak ister. Bu çok tabii bir durum. Ama önce evleneceğimiz insan konusunda doğru bir seçim yapabilmek, doğru bir karar verebilmek, doğru bir insanla hayat arkadaşı olabilmek hiç de öyle basit, kolay bir iş değil.

Bir gün bir gazeteci, Andre Gide ile röpörtaj yapıyormuş. “Efendim” demiş, “siz Fransa’nın en ünlü yazarsınız. Eserleriniz bütün dünya dillerine çevrildi. En büyük ödülleri aldınız. Ama siz yine de gece gündüz çalışıyor, değil saatlerinizi, dakikalarınız bile değerlendiriyorsunuz. Bunun sebebi nedir?” Andre Gide gülmüş, “Evladım” demiş, “ben, seksen yaşına geldim, ama hala hayatı, ve insanları gereği gibi tanıyamadım. Amacım insanları ve kendimi tanıyabilmek.” Bu işin parayla, şöhretle bir ilgisi yok. Son nefesime kadar bu yolda çalışacağım.” Mesele burada yavrum. Her insan ayrı bir dünya. Her insanın istekleri, özlemleri, beklentileri birbirinden farklı...

İnsanları tanıyabilmek, anlayabilmek için de onlara her şeyden önce sevgi ve saygı duymak gerek. Sevginin ve saygının olmadığı yerde hiçbir şey yoktur. Anlatacaklarım bu kadar.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruharına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]