Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Düştüğün yerden bir avuç toprakla kalk.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 5/27/2020 3:23:05 PM


.
SABRİ BABADAN MEKTUP
DÜŞTÜĞÜN YERDEN BİR AVUÇ TOPRAKLA KALK
Kıymetli yavrum,
Edison elektriği bulmak için iki yüz bin deney yapmıştı, bulduktan sonra kendisine soruyorlar, “Efendim, diyorlar, ikiyüzbin deneyde sonuca varamasaydınız ne yapacaktınız?” Edison gülümsüyor, “Ne yapacaktım” diyor, “üç yüz bine doğru yol alacaktım”.

Geçen yılların birinde İdil Biret’in bir konserine gitmiştim. O kadar güzel çalmıştı ki dayanamadım, ağlayarak dinledim. Nihayet konser bittikten sonra kulise gittim, kendisini tebrik etttim ve sordum, “İdil Hanım”, dedim, “bu kadar başarılı olmanızın sırrı nedir?” Güldü, “Beş yaşındaydım” dedi, “piyanonun başına oturdum. Şimdi ellibeş yaşındayım, elli yıl, fasılasız çalıştım. Bir gün bile ara vermedim”. “Efendim”, dedim, “arada doğum günü, yeni yıl eğlencesi olmuyor muydu?”

“Hayır” dedi, “her gün çalıştım”.

Bizim de görevimiz her an insanları daha çok sevmek, onlara daha çok faydalı olmak. Bizi kırabilirler, incitebilirler, ağlatabilirler, uykusuz bırakabilirler ama bizim vazifemiz yine de onları sevmek, onlarla beraber olmak.

Yarışı bırakmak yok, maçı terketmek yok. Hep, mücadele, mücadele, düştüğümüz yerden kalkıp, silkinip yeniden mücadele etmek. Benim size söyleyeceğim bu. Lütfen mücadelenize devam edin, hiçbir şey olmamış gibi yeniden yeni baştan hayatı sevin, insanları sevin. Düştüğünüz yerden bir avuç toprakla kalkın.

Selam, sevgi, saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]