Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Süleyman var Süleymandan içeri.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/31/2020 10:31:54 PM


.

SÜLEYMAN VAR SÜLEYMANDAN İÇERİ
Resullullah Aleyhisselatü Vesselam Hz. buyuruyor:

“Müslüman, Müslüman’ın aynasıdır.”

Bu sözü uzun uzun tefekkür edelim efendim. Dünyanın en güzel kadını bile ayna olmadan makyaj yapamaz, kendini göremez. Büyükler “Süleyman var Süleyman’dan içeri” demişler. Bizi bize tanıtacak bir ayna gerekli efendim. Ben kitap okumaya doyamıyorum, bu da güzel, ama bir insanın iç dünyamızı aydınlatmasının, bize ışık tutup hatalarımızı, noksanlarımızı göstermesinin yerini hiçbir şey tutamaz.

Bir zamanlar bir tefsir alimi tefsir yaparken bir Ayete takılır, kime sorsa kalben ikna olacağı tefsiri alamaz. İçi bir türlü rahat etmez. Bir akşam rüyasında ona bir yerde, bir kimse tarif edilir, bu hususu ona git sor, denir. Adam gider o kişiyi bulur ama bakar ki o kimse öyle pek de kitap okumuş birisi değil. Bunda da bir hikmet olmalı der ve Ayeti tefsir etmesini rica eder. O söyledikçe notlar alır, aldıkça hayretten hayrete düşer. Bu muhteşem bir tefsirdir. Tefsir bitince dayanamaz, adama der ki “Efendim ben sayısız kitaplar okudum, çalıştım, ama bir Ayeti tefsir edemedim, siz bu halinizle nasıl bunu böyle güzel bir şekilde başardınız?” Adam ona dönüp şu ibretlik cevabı verir:

“Evladım, sen yıllarca ak kağıtları kararttın. Ben ise kara gönlümü ağarttım...”

Efendim, hepinize aşk dolu, güzellik dolu, iman dolu günler diliyorum. Allah’a emanet olunuz.

Sabri TANDOĞAN Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]