Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her yerde, her zaman edep, incelik, zerafet.
Gönderen : Saime.
Tarih : 6/1/2020 2:28:31 PM


.
Efendim iyi günler,

Uzun bir zamandır başımı örtmek istiyorum. Ama yapamıyorum. Çok acaip şekilde örtünenleri de gördükçe yadırgıyorum. Sadece başörtüsü yeter mi? Başını örtmüş ama huyu kötü olmak zarar değil mi? Ben içimin temiz olduğunu düşünüyorum. Başı açık veya kapalı olmak hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim. Namazlarımı vaktinde kılmaya çalışıyorum. Orucumu tutarım. Zekatımı veririm. Başı örtünce daha üst bir huya sahip olmak gerekmez mi? Başörtüsü taçlanmak olmalı diye kabul ediyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Saime Hanım,

Efendim, sizi çok iyi anlıyorum. Endişelerinizde haklısınız. Önce şunu belirteyim başörtüsü konusunda benim kanaatim olamaz. Ben, kim oluyorum ki. Kur’an-Kerim’in Nur Suresinde emredilen bir konu. Söyleyeceğimiz söz sadece “başüstüne, eyvallah” olacaktır. Yalnız düşüncelerinize tamamen katılıyorum.

Buyurduğunuz gibi başörtüsü bir taçtır. Nasıl bir kraliçe başındaki taçla laubali hareket edemez, zarif olmayan davranışlarda bulunamazsa, başını örten bir hanımın da konuşmalarına, davranışlarına dikkat etmesi gerekir.

Benim maillere cevaplarımı okuyorsanız, ben hayatın her alanında estetiğe son derece önem veren bir kimseyim. Bulaşık yıkarken bile son derece estetiğe dikkat ederim. Pek tabiidir ki başörtüsü kullanırken de hep kibar, zarif, ince davransak onlar birbirini bütünlese daha iyi olmaz mı?

Sokakta başörtüsüyle geçen bir kimse bir manevi güzelliğin, inceliğin, edebin temsilcisi olduğunu unutmaması gerekir. Bu yönüyle sizinle aynı fikirdeyim. Başınızı örtüp örtmeme konusunda takınacağınız tavır size aittir. Karar sizindir.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]