Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan örnek olabilmek, söylediğimizi uygulayabilmek.
Gönderen : Sumay
Tarih : 6/3/2020 11:22:51 AM


.
Aziz Büyügüm, Sevgili Gönül Dostlari,

Cok hayirli bir hafta diliyorum.

Efendim,

Size bir soru sormak istiyorum müsadenizle. Peygamber Efendimiz´in cocuk egitimi nasildi? Maalesef bu konuda henüz bilgim yok ve düsündüm kü bu büyük eksiklik. Sadece bir keresinde söyle bir anlatim duymustum.

Efendimizin torunlari Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin dedelerinden oyun oynamak icin minik bir deve yavrusu istemis. Ve O Muhtesem Resul torunlarina "Torunlarim, yavru deve alacak paramiz yok, ama isterseniz ben sizinle yavru deve gibi oyun oynarim, gelin sirtima binin sizi gezdireyim" demis. Tabii dogrusunu siz daha iyi bilirsiniz.

Tüm anlatacaklarinizi sevincle bekliyorum. Sonsuz hürmetlerimle ellerinizden öperim.

Sumay

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------
Sayın Sumay Hanım,

Kıymetli yavrum, önemli olan önce kendimizin çocuğumuza vermek istediğimiz güzel itiyadlara sahip olup onu fiilen tatbik etmemiz. Biz, kendimizin yapmadığımız, yapamadığımız hususları çocuğumuzdan istersek netice ne olur, bunu herkes bilir. Çocukla da bir büyük gibi konuşmak, onlara sevgi ve saygı göstermek, yapamayacağımız vaadlerde bulunmamak çok önemlidir. Bizim en ufak sözlerimizi ve davranışlarımızı dahi çocuk unutmaz. Çocuktur, aklı birşeye ermez diyenler kendi kendilerini kandıran zavallılardır. Onu haksız yere azarlarsak bir ömür boyu unutmaz. Onunla daima bir edep, bir saygı içinde konuşmalıdır. Bu ufak noktalara riayet edersek çok iyi neticeler alırız.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]