Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Batıdan neleri aldık...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 6/3/2020 11:24:18 AM


.
BATIDAN NELERİ ALDIK...
"Elli yıldır boşanma davalarını incelerim. Ne yazık ki evlilik gibi kutsal, büyük, yüce bir müessese bile bu ön yargıların kurbanı oluyor. Daha nikah memurunun önünde başlıyor bu dram. Anladınız tabi, ayak basma hikayesi. Hayatta bu kadar korkunç, iğrenç bir hadise hatırlamıyorum. Zavallı gençler, birbirlerinden göre göre bu insanlarda değil hayvanlarda bile görülmeyecek olan rezil geleneği devam ettiriyorlar. Sebebini soruyorsunuz, kim kimin ayağına basarsa evde onun borosu öter diyorlar. Yapmayın Allah aşkına. Bırakın bu kepaze adeti. Utanç duyuyorum, yüzüm kızarıyor. Evliliğin eşiğinde olan iki genç birbirlerinin üstünde titremeleri gerekirken bu kabalık, bu hoyratlık nerden geliyor? Eskiden gençler evliliğe girerken ilk gece düğünden sonra odalarına çekilirlermiş. İlk olarak birbirlerine su döküp abdetst alırlarmış. Sonra beraber seccadelerini serip iki rekat namaz kılarlar, dua ederlermiş. "Allah’ım" derlermiş, "aşkımızı ebedi kıl. Bu dünyada da öbür dünyada da hep beraber olalım. Sevgimiz, her gün biraz daha çoğalsın, büyüsün, yücelsin."

Yarabbi, nereden çıktık, nereye geldik. Batılılaşıyoruz, çağdaşlaşıyoruz derken batının ne kadar pis, iğrenç, kokuşmuş, dejenere olmuş, rezili çıkmış adeti varsa hepsini aldık. Ama ne yazık ki batıdaki bilim, felsefe, güzel sanatlar, teknik semtimize bile uğramadı. Onların yüzüne bile bakmadık."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]