Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Söylediklerini yaşamayan insanları ne oku ne dinle.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 6/7/2020 2:13:30 PM


.
SÖYLEDİKLERİNİ YAŞAMAYAN İNSANLARI NE OKU NE DİNLE...
"Geceleri sık sık sohbet toplantılarına çağırırlar. Gelirler, alırlar. Çaylar içilir, çeşitli sorular sorulur. Ayrılmadan önce “Arkadaşlar,” derim, Ömer Efendimizin getirdiği ölçüleri anlatır, “lütfen anlattıklarım içinde bende görmediğiniz, görüp de söy­leyemediğiniz ne varsa, Allah rızası için buyurun söyleyin. Siz şunu şunu söylediniz ama günlük hayatınızda yaşamıyorsunuz, deyin. Önemli olan sadece söylemek, yazmak değil, onu ya­şamak, uygulamak. Sözü ile değil, fiili ile örnek olanlara uyun.” derim. “Sonra,” derim, “kiminle dost olayım” sorusuna Ömer Efendimizin cevabını lütfen bana da uygulayın. Eğer konuş­malarım ve yazılarım sizde iyi, hoş, güzel bir etki uyandırmı­yorsa, sizi daha iyi, daha gayretli bir insan olmaya götürmü­yorsa, daha çok hizmet etmek için sizde bir aşk uyandırmıyorsa ne olur beni bir daha ne dinleyin, ne okuyun... Boşuna zaman harcamayın.

Zaman çok kıymetli, altından daha kıymetli. Har­canan, kaybolan altın tekrar yerine konulabilir, ama zamanı koyamazsınız. Tek amacım, karınca kararınca sizlere faydalı olabilmek. Yaşım ilerlemiş, Allah devlete millete zeval vermesin, aldığım maaş ay sonuna kadar ihtiyaçlarıma yetiyor. Zaten son derece basit, mütevazi, kendi halinde bir yaşantım var. Ne paraya, ne şöhrete hayatımın hiçbir döneminde itibar etmedim.

İstirham ediyorum, eğer yazılarım ve konuşmalarım sizlere fay­dalı olmuyorsa lütfen bildirin, derhal keseyim. Sizleri sevmekten, sizlere faydalı olmaktan başka -Allah şahittir- hiçbir düşüncem yok..."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]