Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgide yerine göre ceza da vardır.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 6/9/2020 1:08:51 PM


.
SEVGİDE YERİNE GÖRE CEZA DA VARDIR
"Sevgide yerine göre ceza da vardır. Bir kimse hatalarında ısrar ediyorsa, nefsani davranışlarda ayak diriyorsa ona yerine göre bir takım cezalar verilebilir. Sevmek demek sevilmek demek nemrutların, firavunların izinden gitmek demek değildir. O zaman günümüzdeki özellikle bazı zengin ailelerin şımartılan çocukları gibi çok çirkin, insanlık dışı bir durum ortaya çıkar.

Hayatta öyle insanlar var ki bir firavun gibi “ben böyleyim” diyor, “beni böyle kabul edin” diyor, “buna mecbursunuz” diyor. Yok öyle bir şey. Yapılacak iş bu gibi durumlarda birtakım cezai durumları uygulamaktır. Hiçbirimizin “ben böyleyim, beni böyle kabul edeceksin” demeye asla hakkı yoktur. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, hiçbirimiz ideal değiliz. Hepimizin ayrı ayrı pek çok hatalarımız, kusurlarımız, noksanlıklarımız var. Gerçek bu iken bir insan çıkıp da “ben böyleyim, beni böyle kabul edeceksin” deyince yapılacak iş bir süre ondan uzak kalmaktır."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]