Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mana dünyamız basit, sade ve aylın olsun.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 6/9/2020 1:10:04 PM


.
MANA DÜNYAMIZ BASİT, SADE VE YALIN OLSUN
"Kıymetli yavrum, benim nazarımda aslolan sadelik, yalınlıktır. İnsan manevi hayatta ancak böyle rahatça yürüyebilir, ve ilerleyebilir. Ortada insan, ve onun yaşantısının gerekleri olan duyguları, düşünceleri ve davranışları vardır. Bize düşen görev Kur’an’ın, Hadisin ve sünnetin emrettiği şekilde yaşamak. Ortaya değer yargısı kavramını bile koymak bizi tabiilikten, sadelikten uzaklaştırır. Biz kim oluyoruz ki bizim değer yargımız olacak.

Bir kimse misafir gittiği bir evde veya kaldığı otelde namaz kılmak istiyor, kıbleyi zanna göre tahmine göre bulmaya çalışacağı yere cebinden veya çantasından minicik bir pusula çıkarsa ortada hiçbir mesele kalmaz. Manevi hayata yön vermemiz de böyle. Şu değer yargılarını filan bırakalım. Allah ne diyor, Peygamber ne diyor, o kadar. Ortaya değer yargısı kavramı girdiği zaman kişisel duygular, düşünceler de karışıyor. Lütfen bunu bırakalım. İnancımız, Hazret-i Ömer’in buyurduğu gibi “Bir çöl kadınınınki kadar sade, basit ve yalın olsun."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]