Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Allah kuluna kafidir."
Gönderen : Cevat
Tarih : 6/12/2020 10:44:03 AM


.
"ALLAH KULUNA KAFİDİR"
Soru-Cevap
Kıymetli büyüğüm,

Sevgilerimi ve saygılarımı arz ederim.

Öncelikle daha önceki bazı iletilerime yazdığınız cevaplar için sonsuz teşekkürlerimi sunar, bir öğretim üyesi olarak vazife yapmakta olduğumu, tekrar, belirtmek isterim. Cevaplarınız, bana direnç veren, yıkılmadan ayakta kalmamı sağlayan yegane olgular oldu.

Kıymetli büyüğüm, çalıştığım üniversitenin en üst amirlerinin, mesai arkadaşlarıma ve inanır mısınız öğrencilere bile hakkımda asılı olmayan şeyler söylediklerine dair haberler kulağıma geliyor. Muhtemelen planlı bir soruşturmayla sicilimi de bozacaklar. Sebep, hükmüm dahilindeki alanda ahlak ve hukuk dışı fiilere mani olmaya çalışmam ve böylesi bazı uygulamaları deşifre etmemdir. Neticede çok üzücü bir iftira süreciyle karşı karşıyayım. Yetişebildiğim kadarıyla insanlara meselelerin içyüzünü, doğruyu anlatmaya çalışıyorum. Elbette, kimisi bana inanıyor, kimisi de sadece inanmış görünüyor.

Kıymetli büyüğüm "Olaylara imtihan bilinciyle yaklaşmak bizi güçlü kılar" diyorsunuz. Biliyorum ki bu da bir imtihandır. Çözümün, sabırla işimi yapmaya devam etmek olduğunu da biliyorum. İnşallah muvaffak olurum, fakat birşeyi bilmek isterdim. İftira imtihanıyla Allah'ın kulunda belirginlik kazanmasını ya da ortaya çıkmasını istediği haslet nedir acaba? Gözümde canlansın, hep hatırımda kalsın istiyorum: Aynı durumda Sabri Tandoğan ne yapardı?

Bana lütfen dua ediniz. Ellerinizi, en içten saygılarımla öpüyorum.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------------------------------

Sayın Cevat Bey,

Kıymetli yavrum, önce gösterdiğiniz direnç için sizi kutlarım. Değerli yavrum, hiç bir demirci dükkanından geçtin mi? Demirin nasıl dövüldüğünü gördün mü? Biz de hayat içinde öyleyiz. Rahmetli babannem olgun, kamil, değerli insanları anlatmak için “kırk puşttan kırk muşta yemiş” derdi. Mesele burada yavrum. Hayat, karşımıza sizin dekan gibi nice puştları çıkaracak. Bu sizin fakülteye has bir olay değil. Nereye gidersek gidelim böyle olacak. Kırk haneli bir köye de gitsek durum değişmez. Yine orda da karşına bir puşt çıkar.

Yapılacak olan nedir? Hiç oralı olmayacaksın. Telaşlanmadan, heyecanlanmadan kimselerle didişmeden her zamanki kibar, asil, efendi halinle yoluna devam edeceksin. Her zaman her işine Besmeleyle başla. Bil ki seni koruyan bir yüce Allah var. Etrafımız gece gündüz onun melekleriyle sarılı. Sanki hiçbir şey olmamış gibi Besmeleyle yerine otur, önündeki işi en iyi yapmaya çalış. Laf taşıyanlara inanma. Onlarla vakit geçirme. Allah, inananlarla beraberdir. Bir İngiliz atasözünü unutma: “Kendine yardım etmeyene Allah da yardım etmez.” Başkalarının düşüncelerinden bize ne? Başkaları bizi sever veya sevmez, bize ne? Biz önümüzdeki işimize bakalım. Gece gündüz, kalbimiz hep Allah’la dolu olsun.

Değerli yavrum, ben hayat boyu karşılaştığım insanları hep böyle yendim. Allah şahittir, en temiz, en yüce duygularla başladığım bazı işlerde birtakım insanlar fesat kazanı kaynattılar. Aleyhimde olmadık sözler söylediler. Ben, hiç oralı olmadım. Yoluma devam ettim. Beni kıran, inciten, üzen o insanlar için her gün dua ettim. Yaşadığım sürece de kısmet olursa duama devam edeceğim.

Sevgili yavrum, şunu unutmayalım, hayata gelip giden hiçkimse herkes tarafından sevilmedi. Aynı şekilde bizi de sevmeyenler olacak. Bunlardan bize ne? Seven de sağolsun, sevmeyen de. Yarın Allah’ın huzuruna vardığımız zaman bizi tek tek yargılayacaklar. O halde telaşımız niye? Biz içimizi her zaman, her yerde Allah aşkıyla dolduralım. O, bize yeter. “Allah, kuluna kâfidir.”

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]