Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir yazarla dost olmak...
Gönderen : Goncagül
Tarih : 6/15/2020 7:32:10 PM


.
Değerli Sabri Amcam

Yaşadığım çok sıkıntılı bir zamandan sonra anladım ki sorumsuz kişiler için kendi hayatımı zehir etmemeye artık hayatımda ne olursa olsun pozitif bakmaya karar verdim. ve uzun zamandır yapamadığım bir şeyi yaptım .Kitap fuarı açılmış ve hemen girdim amacım sizin tavsiye ettiiğiniz Rilkenin kitabını bulmaktı. İsmini okuduğum an sanki almam gerektiğin hissettim. ve aldım TOLSTOY’un İNSAN NE İLE YAŞAR. Daha arka sayfasında geçen konu özeti beni etkiledi. gerçekten Sevginin gücünü, sadakat ve Sabrı öğretiyor. Aldığım andan başladım müsait zamanımda hemen okuyorum.

Sizin de dediğiniz gibi okumamız çok okumamız kendimizi geliştirmemiz gerek. yazamasam da hiç ama hiç aklımdan çıkmıyor sözleriniz rehber oluyor bana. yazılmadığı için üzüldüğünüzü de belirtmişşiz . Sizden hep bahsediyorum her konuda yazabileceklerini anlatıyorum arkadaşlarıma da .

Sevgi Saygı ve Hürmetle ellerinizden öpüyorum.Sağlıcakla kalın

Dostlar ve Arkadaşlar yıldızlar gibidir .Göremesek de orda olduklarını biliriz.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Goncagül Hanım,

Kıymetli yavrum, ben Tolstoy’u çok severim. Ona her zaman bağlı kaldım. Yereğimde her zaman bir yeri oldu. Mümkün olsa da zamanla bütün eserlerini okusan. Bu arada “Kroker Sonat” ı okumanı tavsiye ederim.

Bir yazarla dost, arkadaş olabilmek ne güzeldir. Benim Gönül Sohbetleri’min altıncı cildinde Rilke hakkında bir etüd var. Rilke konusunda yapılan en güzel inceleme. Okumanı tavsiye ederim. Zaten bir kere okusan onu diğerleri takip eder. Rilke, akıl almaz incelikte, zarafette rüya gibi bir insan. Üslubu o kadar güzel ki. İki yüz kere okudum, doyamadım.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.


...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]