Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatta her şey birbirine bağlı...
Gönderen : Sabri Babayla Sohbet
Tarih : 6/18/2020 4:01:48 PM


.
SABRİ BABA İLE SOHBET
GÖNÜLLERDEN GÖNÜLLERE YOLLAR VARDIR
Muhterem Büyüğümüz Sabri Baba'mıza soruyoruz:
-Efendim, bazan dilimizden bir anda bazı kelimeler dökülebiliyor ki o anda içinde bulunduğumuz ruh hâli veya ortamla alakalı olmayan ve insanın ben bunları şimdi niye söyledim ki diyebildiği sözler olabiliyor . Bir filmde izlemiştim bir yerde iki kişi bir başkası hakkında konuşuyorlar. Konuşmadan hiç haberi olmayan diğer kimse çok başka bir mekânda onların biraz önce kullandığı kelimelerle başlayan bir cümle kurarak konuşmaya başlıyor. Böyle durumlar olabilir mi gerçek hayatın içinde?
-Yavrum, gönüllerden gönüllere yollar vardır. Bazan bazı duygular, bazı sözler o kanallardan geçerek karşı tarafın gönlüne yansıyabilir.
-Efendim, o halde hayatta en küçük bir ayrıntı bile rastgele oluşmuyor. Biz de bu durumda her an her zerre üzerinde çok büyük bir dikkat göstermek ve üzerlerinde tefekkür etmek durumundayız. Mesela siz bir konferansınızda bir insanın sizi kırıp incitmesi olayı sonrasında yolda giderken kenara parketmiş beş tane aracın dikkatinizi çektiğini, beşinin plakasının da “AF” olduğunu en sonda da “ET” plakalı bir araç gördüğünüzü anlatmıştınız. Demek ki yanımızdan geçen bir arabanın plakası bile yerine göre bize bir şeyler anlatmak istiyor, kafamızdaki bir sorunun cevabı oluyor?
-Öyle yavrum. Her şey ilâhi bir nizama göre vuku buluyor. “Her zerreden zikreden Allah’tır.” buyruluyor bir Ayette. Biz o her zerredeki mesajı almaya çalışacağız. Her zerre bize kendi hâl diliyle bir şeyler anlatmak istiyor. Biz, onları anlamaya, çözmeye çalışacağız. Her ayrıntı bir sonraki ayrıntıyı oluşturuyor hayatta.
-Efendim, Ledün ilmi çalışarak kişinin kendi gayretiyle öğrenilebilir mi? Bunun için bir mürşide mi ihtiyaç var mıdır yoksa ilahi olarak doğrudan kalbe akan bir ilimdir diyebilir miyiz?
-Ledün ilmi gönülden gönüle aktarılan bir ilimdir. Bunun için edep, saygı, tevazu, dikkat gibi şartların da sağlanmış olması gerekir.
-Her şeye karşı çok büyük bir dikkat içinde ve daimi teyakkuz halinde olmak da böyle bir ilme ulaşma konusunda bir aşama sağlar mı insana?
Sabri Baba:
-Evet, sağlar.
-İnsanın kendi gayreti de bu süreci hızlandırıyor o zaman?
-Öyle.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]