Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Merdivenin önce birinci basamağı çıkılır, sonra ikinciye geçilir.
Gönderen : "Gönül Yolcusu"
Tarih : 6/23/2020 12:27:11 PM


.
Saygıdeğer büyüğüm.
Hz insan olma yolunda yürümek istiyorum. Ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Sizin gönül sohbetleriniz kitabınızı okuyorum.Sonradan da bunları hayata geçiremediğimi farkediyorum. Bunu bir çok yemek tarifini bilen ama bir tane bile yemeği doğru düzgün yapamamaya benzetiyorum. Şöyle düşünüyorum.sizin “sesli sohbetlerinizi ve yazılarınızdan bir bölümü okumayı ve bunu sabah akşam yazmayı bu bölümü uyguladığımı düşünene kadar buna devam etmeyi, daha sonra diğer bölüme geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda sizin de fikrinizi rica ediyorum.Diğer değerli tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Selam sevgi ve saygılarımla
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------------------
Sayın “Gönül Yolcusu”
Kıymetli yavrum, farzet ki bulaşık yıkıyoruz. Önümüzde yüzyirmi beş tane kap var. Ne yaparız, önce Besmele der, birinci kabı alır, onu tertemiz yıkarız. Sonra ikincisine geçeriz. Bir de bakarız ki bütün kaplar tertemiz yıkanmış, durulanmış, kurumak üzere kaldırılmış. Hayat da böyle yavrum. Tekamül birden bire olmaz. Yavaş yavaş, tıpkı bir merdivenin basamaklarını çıkar gibi yavaş yavaş olur. Bütün mesele aşkla, inançla, ilk adımı atabilmekte. Vehbi Koç’a sormuşlar: “Nasıl bu kadar servetin sahibi oldun?” Rahmetli demiş ki çok basit, çok kolay. İlk bir lirayı kazanarak işe başladım.” Demiş. Kıymetli yavrum, olay bundan ibaret. Bethooven, 9. Senfonisini yazarken işe ilk notayı yazmakla başlamıştı.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]