Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tuvalet süpürgesinin yeri tuvalettir.
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 6/25/2020 10:56:00 AM


.
Merhaba Sabri Amca,

Siz her zaman "Herkes bizi sevmek zorunda degil." dersiniz. Peki, biz herkesi sevmek zorunda miyiz? Bazi insanlar var; davranislarinda bariz bir fenalik yok ama sanki hissi dalgalar sebebiyle onlari sevemiyoruz. Sevmeye calissak da tabiri caizse bir seyler bizi iğneliyor. Bu durumlarda ben sevemedigim icin kendimi suçlu buluyorum ve uzuluyorum. Ve sevemedigim icin davranislarim da cok dogal olamiyor. Sanki daha cok acik arama ve sevgisizligimi hakli cikarma pesinde yakaliyorum kendimi. Buna da uzuluyorum. Sevmek icin elimden geleni yapiyorum. Hatta bazen sevdigimi hissediyorum ve ona inaniyorum. Fakat sonra yine ayni davranislardan aldigim ayni elektrik sebebiyle ben istemeden icimde birseyler ona karsi soguyor. Sizce boyle durumlar normal mi? Yoksa ben seytanin oyununa mi geliyorum?

Saygilar sunar, tesekkur ederim.

Sabri Amca, Siz teyemmum tasindan bahsetmistiniz. Bununla mecburiyet halinde abdest ve gusul alinacagini soylemistiniz. Eskiden de buyuklerimiz boyle bir tas tasirlarmis. Benim iki sorum olacak: 1. Bu tas ne kadar kucuk ki insan yaninda da tasiyabiliyor? Bu kadar kucuk tasla teyemmum nasil aliniyor? 2. Bu tasin belli bir toprak parcasindan olmasi, Kerbela gibi, daha iyi ya da kotu olur mu? Tesekkurler, saygilar...

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
********************************************************************

Sayın “Öğrenci”,

Kıymetli yavrum, davranışın tamamen normal. Burada ince bir nokta var. Biz, kainattaki her insana, her varlığa, her zerreye saygılı olacağız. Ama onların hepsini bağrımıza basmak zorunda değiliz. Bir tuvalet süpürgesinin yeri tuvalettir. Ona saygımız var diye alıp salonun baş köşesine koyamayız. Bu örneği herşeye kıyas edebilirsiniz. Olay böyle. Dünyanın en güzel insanının da burnunda sümük, kulağında kir, ağzında tükrük, karnında cife vardır. Biz, bir insana ne kadar güzel derken bunlar hatırımıza bile gelmiyor. Ama onlar olmasa, sağlıklı çalışmasa o şahsın güzelliği kalmaz. Hayat böyle yavrum. Olaylara bu gözle bakarsan sorunun cevabı kendiliğinden ortaya çıkar.


Teyemmüm taşı avuç içine alınabilcek kadar küçük, hafif bir taştır. Teyemmüm almak için önce niyet edilir, sonra bu taş avuçların içinde iyice ovulur ve sonra yüz iki elle mesh edilir. Aynı işlem tekrarlanarak sağ elle sol kol, sol elle sağ kol olmak üzere kollar dirsekten itibaren bütün kol yüzeyi mesh edilir. Eğer şartlar müsaitse aynı işlem tekrarlanarak bu defa bacaklar dizden itibaren ayaklar da mesh edilir. Böylece teyemmüm alınmış olur. Herhangi bir taş veya topraktan yapılmış bir nesne bunun için kullanılabilir.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]