Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yol uzun, yük ağır, yüklerden kurtulmaya bakalım.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 6/25/2020 7:18:38 PM


.

YOL UZUN, YÜK AĞIR, YÜKLERDEN KURTULMAYA BAKALIM

Kıymetli yavrum,

Hepimiz bir imtihanlar dünyasında yürümeye çalışıyoruz. Hepimiz çeşitli yükler altındayız. Bütün mesele İshak Peygamberin dediğini yapabilmek. Ne diyor mübarek sultan:

“Yol uzun, yük ağırdır, bu yükle bu yola katlanamazsınız. Yüklerden kurtulunuz.”

Mes’ele burada efendim. Yüklerden kurtulabilmek. Tıbbi istatistiklere şöyle bir göz atacak olursak ürpertici gerçekler konuşmaya başlıyor. Daha iki, üç yaşındaki çocuklar şeker hastası oluyorlar. Bir doktor yakınımız Gazi Üniversitesinde çocuk ihtisası yapıyor. Öyle şeyler anlatıyor ki tüylerimiz diken diken oluyor. Ufacık çocuklar kansere yakalanıyorlar. Alzheimer yaşı gittikçe azalıyor. Artık genç insanlar da Alzheimer olmaya başladı. Bu örnekleri alabidiğine çoğaltabiliriz. Artık günümüz insanları deliler gibi sigara içiyorlar. İçki günden güne yayılıyor. Sebep? Sebep, içinde yaşadığımız hayat. Sevgi yok, saygı yok, edep yok, incelik yok, zarafet yok, anlayış yok. Herkes olaylara egoizmin dar çerçevesinden bakıyor. Onun için de hayatı birbirimize zehir ediyoruz. Oysa hepimiz yolcuyuz. Bu hay-ı huy içinde, bu toz duman arasında yapılacak tek şey var: Nemrutun ateşinin ortasın atılan Hazret-i İbrahim gibi olabilmek. Bu da ancak Resulullah Efendimizin buyruklarına uymakla mümkün olacak. İşe bir Hadisle başlayalım. Gelin Besmeleyle bu Hadisi yaşamaya başlayalım:

“Ya hayır söyle, yahut sus.”

Sevgili yavrum, selam, sevgi ve saygıların en içten gelenini sunuyorum.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]