Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İstemediğim çirkin düşünceleri nasıl uzaklaştırabilirim?
Gönderen : Murat
Tarih : 6/30/2020 11:54:03 AM


.
ZİHNİME GELMESİNİ İSTEMEDİĞİM ÇİRKİN DÜŞÜNCELERİ NASIL UZAKLAŞTIRABİLİRİM?

Soru-Cevap

Merhaba Sabri hocam size benim hayatımta çok önemli bir sorun işgal eden mesele mi paylaşacam umarım bana yardımcı olursunuz.Sabri hocam 6 sene önce hayatımda çok zor zamanlar geçiriyordum bunalımdaydım.Fakat yine de kendimden yaşamdan umudum vardı.Bir zaman sonra kafama öyle çirkin öyle edep dışı görüntüler aklıma geldi hayata yaşama küstüm.Herşeyden umudumu kestim.Dünyayı boşladım.Ben dedim böyle iğrenç şeyler düşünmüyorum dedim ama o iğrenç düşünceler beni rahat bırakmadı.Bunun üzerine yaptığım ibadetlerden dahi vazgeçtim.

Öyle pek fazla da ibadetlerini yapan bir insan degilim ayrıca cuma namazlarına gidiyordun onları bıraktım madem benim kafamda böyle iğrenç düşünceler var benim o zaman dedim camiye gitmeme gerek yok.İnanın ben bu düşüncelere düşünecek iğrenç bir insan değilim ama niye böyle düşünceler aklıma geliyor anlamıyorum.O düşünceler yüzünden çok ağladım ALLAHIM beni affet böyle düşünmüyorum diye ama o iğrenç düşünceler aklıma gelince herşey benim için bitiyordu.Bende bunları unutmaya çalıştım zamanla geçer diye kafamı başka şaylerle meşgul etmeye çalıştım inancımdan iyice koptum.Ancak sizi dinleyince rahatlıyorum ve sizin bir sözünüzü hiç unutmuyorum.Madem ben bugün yaşıyorum o zaman bu ALLAHIN benden umudunu kesmediğinin bir göstergesidir diyorum.Bari tam bir inançsız insan olsaydım da bunları yaşamasaydım dediğim çok zamanlar oldu.Ne olur bana yardım edin hayata yaşama tekrar dört el sarılayım hayatın yaşamın benim için anlamı olsun ve benden hayır duanızı eksik etmeyin.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------------

Sayın Murat Bey,

Kıymetli yavrum, keşke sizinle daha önce tanışsaydık. Yıllarca boş yere üzülmüşsün, acı duymuş, ıstırap çekmişin. Oysa hakikat bambaşka. Zaten bu pekçoğumuzun düştüğü bir hata çukuru oluyor. Olaylara objektif olarak bakamadığımız, önyargılarımızdan kurtulamadığımız, realiteyi net ve doğru olarak algılayamadığımız için boş yere ıstırap çekiyoruz, üzülüyor, kahroluyoruz. Yavrum, Anadolu’da bir söz vardır, meyveli ağaca taş atarlar diye. Sen hiç bir akasya ağacının taşlandığını gördün mü? Sen hiç aptal, salak, gerizekalı, zavallı bir insanın aleyhinde tuzaklar gördün mü? Bir çok insanın olanca hırslarıyla ona hücum ettiğini gördün mü. Gayet tabi şeytan da nerede senin gibi asil, temiz, soylu, yüce ruhlu, pırlanta insan varsa ona gidecek, onu ayartmaya, yoldan çıkartmaya çalışacak. Bunda şaşılacak ne var? Bu iş şeytanın asli görevi. Rahmetli babaannem “Kış kışlığını, puşt puşt puştluğunu yapar” derdi. Pek tabidir ki senin gibi nur dolu, ışık dolu, güzel bir insanı ayartmak için de şeytan şeytanlığını yapacak, elinden geleni ardına koymayacak.

Şunu iyi bil ki yavrum, bu durum sade senin için değil yeryüzünün kadın erkek en yüce en asil en temiz insanları için de bahis konusu. Yunus bir şiirinde “Nice canavarlar gezer, donunda dervişlerin” der. Şeytan sade sana değil, bütün güzel insanlara da musallat olur. Çünkü onun görevi bu. O görevini yapmaya çalışacak, biz de ona hitaben “Bak şeytan diyeceğiz, sen vazifeni yapıyorsun ama biz de Allah’a, O’nun Yüce Resulüne dayanaraktan sana karşı koyacağız. Sen bizi alt edemeyeceksin. Biz bir imtihan içinde olduğumuzu biliyoruz” diyeceğiz. Olay bu yavrum. Sen iftihar edilecek, saygı duyulacak, hayranlık duyulacak, pırıl pırıl bir insansın, bundan sonra yürüyeceğin yol tertemiz, pırıl pırıl pırıl olacak. Allah feyzini artırsın yavrum. Başarılar diliyorum. Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]