Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Saygı, sevgiden önce gelir.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 7/1/2020 3:20:42 PM


.
SAYGI, SEVGİDEN ÖNCE GELİR
"Efendim, beşeri münasebetlerin güzel başlayabilmesi ve güzel devam edebilmesi için sevgi, saygı sabırdan hangisi önce gelir diyorsunuz. Bir ilişkinin güzelliği için önce hangisi gelir sorusuna cevabım önce saygı olacak. Çünkü yeni tanıştığımız bir insana hemen sevgi duyamayız. O zamana bağlı bir duygudur. Ama kim olursa olsun tanıştığımız insana önce saygıyla hareket edersek zamanla bu ilişki sevgiye dönüşebilir. Her insanda baştan bize ters gelen taraflar olabilir. Zamanla bu engeller saygıyla aşılır. Belki de onun hareketleri doğrudur da biz yanlış hareket ediyoruzdur.
Ben, saygıyla pek çok negatifliğin halledileceğine inanıyorum. O insanın önce Allah yarattığı için, Allah’ın kulu olduğu için saygıyla karşılayacağız. Düşünceleri, davranış tarzları ne olursa olsun yine ona Allah’ın kulu olduğu için saygı göstereceğiz. İngilizlerin bir atasözü var: “Gerçek centilmen” diyorlar, “bir sokak kızıyla da karşılaşsa ona da saygılı davranandır.” Saygı, her şeyin özüdür, ruhudur, kalbidir. Kendilerine saygısı olmayan kimseler başkalarına da saygılı olamazlar."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]