Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güzelliğin on par etmez, şu bendeki aşk olmasa...
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 7/2/2020 10:53:20 AM


.
GÜZELLİĞİN ON PAR ETMEZ, ŞU BENDEKİ AŞK OLMASA...

"Yunus Emre bir şiirinde, “Gören göz değil gönüldür.” diyor. İnsanın gönül gözü açılmadıktan sonra gözleriyle yalnız zâhirde olanı, şekilde olanı görebilir. Görmek olayı, öyle muhteşemdir ki, onu yalnız görme organı olan gözle sınırlandırmak bizi çok büyük yanılgılara götürür. Görmek olayının içine işitme organı, dokunma organı, koklama organı dâhildir.

Çok değerli şâir ve saz sanatkârı Âşık Veysel’e İstanbul’dan bir doktor haber yollar, “Veysel, seni çok seviyorum. Karar ver, İstanbul’dan araba göndereyim, seni buraya getirtip kendi hastanemde ameliyat ettireyim, gözlerini açtırayım. Tedaviden sonra yine kendi arabamla köyüne göndereyim.” Veysel cevap verir, “Sayın doktorum ilgine çok teşekkür ederim. Ama benim dünyam o kadar güzel ki, müsaade et, ben o güzellikler içinde yaşayayım.” der. Bu olaydan hepimizin öğreneceği nice dersler vardır. Aşık Veysel, bir şiirinde, “Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa; eğlenecek yer bulaman, gönlümdeki köşk olmasa.” der."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]