Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her insanın bir kokusu vardır.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 7/3/2020 3:30:24 PM


.
HER İNSANIN BİR KOKUSU VARDIR...
"Bir arkadaşım söylemişti, “Günlük hayatımda şunu tespit ettim: Bazı insanlar yalan söylerken, onlardan hiç de hoş olmayan, tuhaf, kötü bir koku çıkıyor. O kokuyu hissettiğim zaman, karşımdaki insanın yalan söylediğini anlıyorum. Tam aksine, dürüst, temiz, nezih, Allah yolunda insanlardan, çok güzel bir koku yayılıyor.”

Rahmetli hocam, Opr. Dr. Münir Derman’dan da bazen öyle güzel bir koku yayılırdı ki, o kokuyu hep hissedebilmek için, yanından ayrılmak istemezdim.

Uzun yıllar önceydi. Rahmetli eşim Rânâ Hanım’la beraber, merhum Kenan Rifai Hazretleri’nin kabrini ziyarete gidiyorduk. Biraz yürüdük, dayanılmaz güzellikte bir koku hissettik. “Rânâ,” dedim, “bu güzel kokuyu duyuyor musun?”, “Evet Sabri.” dedi. Oradan biraz uzaklaşınca koku kesildi. Geriye döndük, biraz yürüdük. O güzel koku tekrar başladı.

Bu güzel kokunun sahibini öğrenmek için mezarlık müdürüne gittik. Durumu anlattık ve o kabrin kime ait olduğunu sorduk. Müdür bey, “Efendim,” dedi, “uzun yıllar evvel gömülen bir velînin kabrinden geliyor o koku.” Bu olayı ömür boyu unutamadık."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]