Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevmek, devam eden en güzel huyum.
Gönderen : Mahide Albayrak
Tarih : 7/14/2020 1:02:45 PM


.


SEVMEK DEVAM EDEN EN GÜZEL HUYUM
Mektup-Cevap

Sevgili ve değerli büyüğümüz,
Pazar günkü konuşmanızda yine çok önemli noktalara değindiniz. İnsanlara çocuklukta ne verirsek onu alıyoruz.Çocuklar içinde öyle güzel cevherler var ki, fakat sizin dediğiniz gibi aile, okul, toplum üçgeni en güzel tohumları daha yeşermeden toprağın altında tutuyor.

Annem geçen hafta yolda yürüken bazı sokak çocukları görmüş.Yanlarına gelmiş güzel tavsiyelerde bulunmuş. Ayrılırken sokak çocukları annemin elini öpmüş. Bir arkadaşım anlatmıştı.Bir sokak çocuğu bir köftecinin önünde dileniyormuş. Birisi çocuğa köfte ısmarlamış. Çocuk ekmek arası köfteyi büyük bir titizlikle tam iki eşit parçaya bölmüş, yarısını dışarıda bekleyen diğer arkadaşına vermiş.
Sevgi aslında her yerde. Ona bir şans verdiğiniz zaman su damlasını alan tohum gibi hemen yeşermeye hazır bekliyor. Annemin sevdiğim çok güzel bir sözü var. Sevgi insanın köküdür, der. Hayata tutunmak istiyorsan sevmelisin. Bir insanı sevemiyorsan hiç olmazsa bir hayvanı, bir bitkiyi, bir taşı sev. Ağaç nasıl köksüz yaşayamazsa insan da sevgisiz yaşayamaz.

En iyi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım

Mahide


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Mahide Albayrak,

Kıymetli yavrum, mailin beni ağlattı. Minicik nüanslarla bizi bir sevgi okyanusuna götürmüşsün. Allah razı olsun. İki dünyan hep sevgilerle dolsun. Senin ne güzel bir dünyan var. Ona saygı duymamak mümkün mü?
Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.


...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]