Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Dualarından...
Gönderen : Siteden
Tarih : 7/17/2020 11:11:21 AM


.
PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V.) DUALARINDAN

Peygamber Efendimizin (Aleyhisselatü Vesselam Hz.) yaptığı dualardan bazıları;

Ya Rabbi faydasız ilimden makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırım. Ya Rabbi bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!

Ya Rabbi her işimizin sonunu güzel eyle dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru! Ya Rabbi bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!
Ya Rabbi bizi dostlarına dost düşmanlarına düşman olanlardan eyle!
Ya Rabbi acizlikten tembellikten korkaklıktan cimrilikten ve her çeşit hastalıktan Sana sığınırım!

Ya Rabbi işinde sebat eden nimetine şükreden ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle! Bedenime kulağıma gözüme sıhhat ver! Küfürden fakirlik ve kabir azabından Sana sığınırım.

Ya Rabbi kusurlarımızı ört korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!

Ya Rabbi sıhhat afiyet ve güzel ahlak ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle! Ya Rabbi gece ve gündüz gelecek kötülüklerden sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan Sana sığınırım.

Ya Rabbi ölünceye kadar ibadet etmemizi ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle! Ya Rabbi zulmetmekten zulme uğramaktan Sana sığınırım. Bize dünya ve ahirette iyilik güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!

Amiinn...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]