Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Öyle bir hayat yaşayalım ki çevremize örnek olalım.
Gönderen : Miray
Tarih : 7/22/2020 11:13:20 AM


.
Merhaba Efendim


Yeniden sevgi ve saygıyla gönül kapınızı çalıyorum.Biliyorum ki o kapı dünyadaki bütün insanlara her zaman açıktır.Umarım sağlığınız ve huzurunuz yerindedir efendim.










Size beni en çok etkileyen insanlardan biri olan annemin halası Nermin Hala'dan bahsetmek istiyorum.










Nermin Hala 90 yaşında geçen sene vefat etti.İnanılmaz güzellikte, nur yüzlü bir insandı.Eşini kaybettikten sonra 10 yıl yanlız yaşadı.Son günlerine kadar bütün işlerini, alışverişlerini kendisi yapar ve beş vakit namazını kılardı.90 yaşında bile 18 yaşında bir genç kızın sağlığına sahipti.Ankara'da Kurtuluş'ta oturuyordu ve annemin Maltepe'deki evine yürüyerek gidip geliyordu.Ankara'da oturanlar bilir, genç insanlar için bile hayli uzun bir mesafedir.





Nermin Hala'nın hiç kimse için kötü söz söylediğini duymadım. Kendisine karşı kırıcı davranan insanlara bile hoşgörüyle bakar ve onlar için hayır duaları ederdi.Bir sözünü hiç unutmam.Eğer sizi üzecek bir insanla karşılaşmışsanız Allah bu kişiyi sizin karşınıza ya sizdeki bir eksikliği gidermek için çıkarır ya da sizin vasıtanızla ondaki bir eksikliği gidermek için derdi.O yüzden kim olursa olsun kimseyi sizi üzdüğü için suçlamayın derdi.










Bir gün Nermin Hala'nın evine hırsız girmişti.Nermin Hala hırsızı görünce gülümseyerek hoş geldin evladım demiş.Hemen oturtmuş, halini hatırını sormuş. Açmısın evladım yiyecek bir şeyler getiriyim mi demiş.Yiyecek bir şeyler getirmiş.Hırsızla bir anne oğul gibi konuşmuş. Paraya ihtiyacın var mı,benim amcandan kalan bir emekli maaşım var, ihtiyacın varsa sana veriyim demiş.Hırsız, yok teyze ben senin paranı alamam,hayatımda kimse bana senin davrandığın gibi davranmadı demiş ve elini öpüp gitmiş.










Nermin Hala bir insanda üç şey varsa o insan için bu dünyada da, öbür dünyada da hüzün ve endişe yoktur,Allah o insanın en yakın dostu gibi her an yanındadır derdi.





Birincisi sahip olduğun bütün iyilikleri,güzellikleri ve olumlu vasıfları kendinden değil Allah'tan bilmek.Bütün kusurları ve hataları ise kendinden bilmek.Her an tevazu içinde olmak.





İkincisi yaşamdaki her şeyde şükredecek bir şey bulabilmek ve her an şükür içinde olmak.





Üçüncüsü başkalarının iyiliği için sürekli dua etmek ve insanlara yararlı olmaya çalışmak.





Nermin Hala'da bu üç özellik fazlasıyla vardı.Ben hiç kendisi için dua ettiğini veya Allah'tan bir şey istediğini duymadım.Allah insanın ihtiyaçlarını kendisinden daha iyi bilir o yüzden Allah'tan bir şey istemek gereksizdir,insan ise kendisi için neyin hayır, neyin şer olduğunu bilemez derdi.Başkaları için yapılan dua ise Allah'ın en sevdiği duadır, bu dua vasıtasıyla Allah kalpler arasındaki engelleri kaldırır ve insana rahmet kapılarını sonuna kadar açar derdi.










Nermin Halamı bir nebze olsun Gönül Dostlarına tanıtabildiysem ne mutlu bana.Allah hepimizi onun gibi yaşayan insanlardan eylesin.










Allah'ın sonsuz güzellikteki denizinde bir damla olabilmek insanın ulaşabileceği en büyük mutluluk.Bir damla ise ancak kendisini tamamlayınca damlar.










En içten sevgi ve saygılarımla





Miray Asyalı










--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Miray Asyalı,





Efendim, mailinizde halanızı anlatıyorsunuz. Bir güzel, bir hoş, insan-ı kamil örneği veriyorsunuz halanızın şahsında. Allah gani gani rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Allah’ın rahmeti, Peygamberin şefaati üzerine olsun. Siz de onu seven bir kimse olarak, o güzel hasletlere sahip olup, şahsınızda ve yaşantınızda onun güzel bir örneğini verirsiniz inşallah. Bu tür insanlar taşlar, çakıllar arasında mücevher gibidirler. Onların ne kadar kıymetini bilirsek, bir olmanın, beraber olmanın güzelliğini yaşarsak, bizler de hayatta o kadar memnun, mes’ut ve bahtiyar oluruz. Bu tür kimseleri hayattayken ziyaret etmeli, ilgi göstermeli, onları imkan nispetinde konuşturmalı, Hakka göçtükten sonra da hatıralarını yaşatmalı.





Yeni maillerinizi bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.





Sabri Tandoğan


Allah Ondan ve Hakka Göçen Ailesinden Razı Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]