Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hem bu dünyada hem öbür alemde mutlu almak için anahtar: Tevhidi bir hayat.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 7/22/2020 11:40:20 AM


.

HEM BU DÜNYADA HEM ÖBÜR ALEMDE MUTLU OLMAK İÇİN ANAHTAR...
"Dindarlık Allah’ın ve Peygamberin istediği şekilde yaşamaktır. Allah ve Peygamber bizim mutlu yaşamamızı istiyor. Hem bu dünyada, hem öteki dünyada. Dünyası cennet olanın, ahireti de cennet olur.

Cennet, yaşanılan anın güzelliğidir. O anı saygıyla, sevgiyle, edep ve incelikle sonsuza dönüştürebilmektir. Bu yemek yaparken olabilir, bulaşık yıkarken olabilir, namaz kılarken, bir şiir okurken, bir insanla konuşurken olabilir. Ve o yaşanılan an ebediyete dönüştürülebilir. Hafızada renk dolu, ışık dolu, aşk dolu bir sayfa bırakabilir. Cennet, Allah’la beraber olunan anın içindeki sırdır. Önemli olan ömür denilen şu kısacık zaman dilimi içinde her anı böyle sonsuzlaştırabilmektir.

Bugün bazı insanlar “Ben gönül adamıyım,” diyor, “başka işlerle ilgilenmem.” Bu çok yanlış. Madde ile mânâyı, bu dünya ile öbür dünyayı, kadınla erkeği ayrı ayrı düşünmek yanlış. Müslümanların mutlu olmaya, hayattan zevk almaya hakları yok mu? Vaktiyle zamanın padişahı bir seferde kaybediyor. Çok üzgün. Şeyhülislamın dikkatini çekiyor. Onu teselli etmek için “Sultanım, niye üzülüyorsunuz, yenilgi olacak tabi. Dünya kafirin, ahiret müslümanın.” diyor. Bu ne kadar yanlış bir düşünce efendim. Ahirette mutlu olacağımız ne malum?

Bir Müslüman niye dünya hayatını efendice yaşamasın, Hadislere göre hayatına şekil vermesin, mutlu bir evlilik yapmasın, neden güzel giyinmesin, neden ağız tadıyla yeyip içmesin, herkesle iyi geçinmesin.. . ‘Ben sadece ahiretle ilgilenirim’ ne demek efendim?

Bütün mesele dünya hayatı ile ahiret hayatını ayırmamak, madde ile mana arasında senteze ulaşabilmek..."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]