Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanoğlu her sözü, her davranışı ile şahsiyetini ortaya koyar.
Gönderen : Gülsu
Tarih : 7/28/2020 10:07:21 AM


.
Hayırlı akşamlar kıymetli hocam; bir mevzuda suallerim olacaktı. Görücü usulünde adab çizgisi nasıl olmalı? Bir insanı ilk gördüğümüzde anlayabilmek için neleri sormalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Bir insanın karakterinin oturduğunu nasıl çözümleriz? Şimdiden teşekkürler ederim Selam, saygı ve dua ile..
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
******************************************
Sayın “Gülsu”,
Kıymetli yavrum, bir insanı ilk gördüğümüzde anlayabilmek için, önce onun oturuşuna bakılır. Kaykılan, bacak bacak üstüne atan, küstah bir tavrı olan bir kimseden sadece Allah’a sığınılır.
Efendi gibi oturuyorsa, saygılı, kibar, zarif bir kimse ise, onu tanımak için, çeşitli sorular sorulur. Kitap okuyup okumadığı, hangi tür müzikten hoşlandığı, şiiri sevip sevmediği, inançları, hayattan ne beklediği, evlilikten ne anladığı sorulabilir.
Eğer, bir insanın sözü ve davranışları, birbirini tutuyorsa, tamamlıyorsa, hayat kriterleri, onun bunun sözü ile değil de sadece Kuran’ın ve Hadisi Şeriflerin gösterdiği yola göre seçilmişse, ona şahsiyet sahibi bir insan diyebiliriz.
Selâm, sevgi ve saygı ile…
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]