Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kadında menapoz, erkekte andropozun manevi anlamı.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 8/2/2020 9:33:01 PM


.
KADINDA MENAPOZ ERKEKTE ANDROPOZUN MANEVİ ANLAMI

"Ben evlilik olayına cinselliğin yaşanması olarak bakmadım hiçbir zaman. Mesela evlilik kararı alırken: “Çakı gibi delikanlıyım. Niye kendimden büyük bir hanımla evleneyim”, diye de düşünebilirdim pekala. Ama karşımdaki “Rana” idi. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki bugün dünyada gerçek manada cinselliği yaşayan hiçkimse yok. İddia eden bir anket yapsın.

Dünyanın en güzel mankeni ile en yakışıklı adamı evlenmişler. Onlarla röpörtaj yapılmış, onların da verdikleri cevap bu yönde. Cinselliğin insan hayatındaki önemi çocuk sahibi olmaya vesile olmasından ibarettir. Ama insanlara, gençlere ne yazık ki tam tersi empoze ediliyor, cinsellik bir amaç gibi gösteriliyor. Bir veya iki çocuk sahibi olduktan sonra erkeğin cinselliğinin de artık bir önemi kalmaz.

Belli bir yaştan sonra kadın da erkek de menapoza, andropoza giriyorlar. Bunun manevi anlamı şu: Cenab-ı Hak demek istiyor ki: “Kulum, artık böyle işlerden kendini çek, vakit geçiyor. Kendini yetiştirmeye, manen tekamül etmeye bak. Zaman, Allah’a yakınlaşma zamanıdır.” Ama bazı erkekler ne yapıyor, onca paralar dökerek ilaçla bu işi zorla devam ettirmeye çalışıyorlar, kendilerini rezil, kepaze ediyorlar."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]