Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Madde ile mana beraber olduğunda guzellikler ortaya çıkar.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 8/5/2020 12:00:40 PM


.
MADDE VE MANA BERABER OLDUĞUNDA GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKAR
"Manevi Hocam Münir Derman Bey hem maddî, hem de mânevi ilimIerde kendini yetiştirmiş bir kimseydi. Ben istiyordum ki, öyle bir insanla tanışayım ki, hem madde, hem mânâyı birbirinden ayırmadan en zirve haliyle yaşıyor olsun. Kısacası aradığım tevhiddi. Tevhidi ama gerçek mânâsıyla yaşayan bir kimseydi Münir Bey. Tanıdığım diğer Hak dostlarının ise daha ziyade mânâ yönü ağır basıyordu. Hepsi de daha ziyade gönül insanları idi.

İslâmiyet’te madde ile mânânın birbirinden ayrılması 18. yy’a dayanıyor. İbrahim Hakkı Hz. 18. yy’da kaleme aldığı Mari­fetname adlı eserinde “İslâm toplumunun gidişi beni düşün­dürüyor. Medreselerde ilim tahsili sadece mânevi ilimIere yö­nelik oldu. Cebir, astronomi, kimya, felsefe artık okutulmuyor. Bu çok tehlikeli bir hâl.” diyordu ve Marifetname adlı eserini bunun üzerine kaleme almaya karar vermişti. Sadece mânevi ilimlerle bu iş bitmiyor. İşte bugün İslâm dünyasının hali ortada. Adam patriot füzesiyle saldırıyor, Filistinli taşla karşılık veriyor."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Hepsinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]