Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Yüksel ki yerin bu yer değildir, dünyaya gelmek hüner değildir”.
Gönderen : Ömer
Tarih : 8/7/2020 12:04:11 PM


.
Sevgili Sabri Amcacığım,
Dün, annemin aldığı kitaplardan "80 Günde Devrialem" kitabını bitirdim.
Çok güzel bir kitaptı. Şimdi de "Anne Frank'ın Hatıra Defteri" adlı kitaba
başlayacağım. Ayrıca siz geldiğinizden beri annemle daha iyi anlaşıyoruz.
Artık her konuda bana ısrar etmiyor. Size bir sorum var. Her gün kitap
okuyorum, top oynuyorum babamla akşam ok veya pişti oynuyoruz ama gün çok
uzun geldiği için sıkılıyorum. Başka neler yapabilirim?
Sevgi ve saygılarımla
Ömer
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
*****************************************
Sayın Ömer Bey,
Kıymetli yavrum, Jules Verne’nin “80 Günde Devri Alem” kitabını okuduğuna memnun oldum. Ben de onu dokuz yaşında iken okumuştum. Çok sevmiştim. Hala hatırlarım.
Kıymetli yavrum, zamanın uzunluğundan şikayet ediyorsun. Ben, hayatımın hiçbir döneminde öyle düşünmedim. Yirmi dört saat bana hep az geldi. Hele sokak adamları gibi okeyle pişti oynaman beni fevkalade müteesir etti. Sevgili yavrum, hayat kısa, çok kısa. Bizim boşa geçirilecek, öldürülecek hiçbir zamanımız yok. Daha çok kitap oku, günlük tut. Resim yap, en basitinden bir enstrüman al, onu çalmaya çalış. Klasik Batı müziğinden çocuklar için bir dizi hazırlanmış. Bütün büyük müzisyenler en güzel, en kolay anlaşılır yönleriyle bu dizide insanlara sesleniyorlar. Bach, Beethoove, Schopen, Mozart, Mendelsson, Brahms, Vagner, Çaykovski vd. Bu dizide yer alıyorlar. Onları bol bol dinle. Sonra Türk klasiklerini dinle. Itri, Dede Efendi, 3. Selim, Hacı Arif Bey, Münir Nurettin, Ahmet Özhan CD’lerini al, onları dinle. Büyük ressamların röprodüksiyonlarını al, onları içine sindirmeye çalış. Ben, ortaokul yıllarımdan beri Leonardo De Vinci’nin Mona Lisa’sını içime sindirmeye çalışırım. Her gün bakarım. Daha özümlediğimi sanmıyorum. Yahya Kemal’i oku. Kemalettin Kamu’yu oku. Ömer Bedrettin’i oku. Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı oku. Behçet Necatigil’i oku. Gülten Akın’ı oku. Ziya Osman Saba’yı oku. Aman yavrum, bizim büyüklerimiz bunları okumadan yetiştiler, şimdi memleketin başına bela oldular. Baksana sağına, soluna. Ne sevgi var, ne saygı var, ne dostluk, arkadaşlık var, ne yaşanan büyük aşklar var. Onlar kinlerle, nefretlerle para ve makam ihtiraslarıyla büyüdüler, memleketi bu hale getirdiler.
Aman yavrum, sizler gecenizi gündüzünüze katın, gerçek aydın olmaya çalışın.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]