Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Madde aleminin kanunları olduğu gibi mana aleminin de kuralları vardır.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 8/22/2020 11:35:12 AM


.
OKUMASINI BİLİRSEN BÜTÜN KAİNAT BİR KİTAP

"An kavramı son derece önemli... Dalgın olunca, güzellikleri kaçırıyoruz. Mahrum kalıyoruz. Bütün kainat kitap... Üç tane kitap var:

1. Kur-an'ı Kerim,
2. Kainat kitabı,
3. Diğer kitaplar...

Asıl okumak hayatı okumak, insanları okumak... Diğer kitaplar , kainat kitabını okumak için birer vesiledir. İnsan var 20.000 kitap okumuş. Hayatı anlamamış. İnsan var okuma yazması yok. Ama hayatı okumuş. İnsanları okumuş. Kalem, kağıt olayı çok boyutlu birşey. Bize düşen, yanımızda kağıt, kalem bulundurup, güzel bir söz işittiğimizde, onu not etmek, hem de kainat kitabını okumak. Bilgi yönüyle, estetik yönüyle, düşünce yönüyle okumaya çalışmak..."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

HER AN BİR GÜZELLİĞİ YAKALAMAK İÇİN HAZIR OL

""Her an bir güzelliği yakalamak üzere hazır olmalıyız. Bazen öyle güzel bir söz işitiriz ki... Her an yanımızda kağıt kalem bulunduralım. Duyduğumuz güzel sözleri not edelim.”
Söyleyene bakma, söyletene bak"
"Dolmuşta, otobüste, trende, vapurda, tv seyrederken, her an yepyeni bir fikre, harikulade güzel bir söze rastlayabiliriz."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ BİR HUSUS
"Birine söz verdiğimizde, Allah'a söz vermiş gibi davranalım. Randevularımızda son derece dikkatli olalım. Kimseyi bekletmeyelim. Bir Hadis-i Şerif;
"Zamana sövmeyiniz, Zaman(ı yaratan) Allah'ın kendisidir .”
der. Zaman kavramını boş zamanlarınızda düşünürseniz insan akla hayale gelmedik noktalara gelebilir.”
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

MANA ALEMİNDE HOCA, TALEBESİNDEN SORUMLUDUR
"Hoca, talebe ilişkilerinde, karşılıklı sevgi, saygı şarttır. Hoca, talebesini sevecek, talebe de hocasını sevecek, saygı gösterecek. Talebenin bir hatasını hocası işlemiş gibi madden ve manen sorumlu oluyor. Öyle hocalar var ki... talebesinin işlediği hatadan hastalanıyor. Hatta ölenler var. Manevi hayatta bazı şeyleri işitmeye ve görmeye mesafeler engel olmuyor..."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

NE GEREK VAR MÜNAKAŞAYA...
"İslamda münakaşa yasaktır. Herkesle tatlı, yumuşak bir diyalog içinde olalım. Annemizle, babamızla, komşularımızla, çocuklarımızla, eşimizle... Bu şartlar yerine getirilirse, evliya olmayacak insan yoktur. Bunu ancak, Allah'a, Kur-an'a aşık olanlar yapabilir.”
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

MADDE ALEMİNİN KANUNLARI OLDUĞU GİBİ MANA ALEMİNİN DE KANUNLARI VARDIR
"Mana aleminin kanunlarına riayet edilerek, her mertebeye erişilir. Bu kurallar nedir? Bir insanın tekamülünde dış şartlarvda gerekli, iç şartlarda gerekli. Bahar çiçeklerinin açması için, dış ortamda saygı, sevgi, zarafet, güzellik, edep, haya, incelik olması lazım. İç şartlar ise; İnsan, kesin olarak yönünü belirleyecek. Bir insan hem şeytanla hem melekle dost olamaz. Hem namaz kılacağım, oruç tutacağım, hem de teklif gelince rüşvet yiyeceğim. Bu olmaz. Rızkı helalinden yemek birinci şart. İslam yoluna giren bir insan haram yiyemez, hırsızlık yapamaz, rüşvet alamaz. Her an tetikte, dikkatli ve uyanık olacağız nefsimize uymamak için. Edepli olacağız, herkese karşı, tek istisna olmadan bütün bitkilere ve eşyaya karşı... Giderken masaya çarparsak dönüp özür dileyeceğiz. Kelama dikkat edeceğiz. Kimseyi kırmamaya, incitmemeye çalışacağız.... İslami edebe uygun davranmaya çalışacağız. İslami edep başka hiç bir yaşama üslubunda yok. Herkesten fazla saygıyı eşimize gösterelim. Mütevazı olalım.
”Miskin Yunus, sen seni bir adam mı sanırsın.
Halini miktarını bil, derlerse ne dersin?” "
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]