Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Jüri buysa...
Gönderen : Özgür Aydın
Tarih : 9/7/2020 11:36:27 AM


.
JÜRİ BUYSA...

Mektup-Cevap

Selamlar Hocam,

Her masalda bir gerçek, her gerçekte bir masal vardır demişler.
Aslan bir geyiği parçalamış, kurt ve tilki de yanındaymış, kurda ,“Paylaştır bunu üçümüze” demiş. Kurt geyiği eşit miktarda üçe ayırmış;“Buyrun kralım ”demiş. Aslan kurdu bir pençede öldürmüş, dönmüş tilkiye; “Sen paylaştır.” Tilki geyiğin hepsini aslanın önüne itmiş. Aslan tilkiye; “Aferin,sen nereden öğrendin böyle adaletli dağıtmayı” demiş.Tilki; “Efendim, kurda bakıp da öğrendim” demiş.
Çok güçlü, damızlık bir boğa köydeki tüm ineklerle çiftleşirmiş. İnekler yetmeyince diğer hayvanlara saldırmaya başlamış. Bu durumdan rahatsız olan köy ahalisi ne yapsak diye düşünmeye baslamışlar. Köylüler toplanmışlar, boğayı devlet üretme çiftliğine satmaya karar vermişler. Bakıcıları devlet üretme çiftligine satılan boğayı ineklerin arasına salmışlar. Aradan birkaç gün geçmiş, ancak boğa bütün gün yatıyormuş. Bakıcısı, ağacın altında geviş getiren boğanın yanına gitmiş:“ Köydeyken seni kimse tutamazdı, ne oldu hasta mısın? ”diye sormuş. Boğa, bakıcısına yavaşca dönerek :“ Eee ne yapalım! Artık devlet memuru olduk ” demiş.

Bir zamanlar bir padişahın çok sevdiği bir eşeği varmış. Padişah eşeğini öylesine çok severmiş ki, eşeğinin cahil kalmasına çok üzülürmüş. Sonunda eşeğine kim okuma yazma öğretirse, onu servete boğacağını ilan etmiş. Bu işe birtakım hevesliler çıkmış. Fakat eşek bu, okuma yazma öğrenir mi? Tabii sonunda, hepsinin de kelleleri gitmiş. Derken bir gün, bir fukara adam padişahın huzuruna çıkmış ve eşeğe okuma yazma öğretebileceğini söylemiş. "Fakat padişahım" demiş, "İnsanların okuma yazma öğrenmeleri bile yıllar sürüyor.Sizin eşeğin okuma yazma öğrenmesi için, en az 10 yıl gerekir. Eğer ben 10 yılda eşeğinize okuma yazma öğretemezsem, boynumun vurulmasına razıyım." Teklif padişahın hoşuna gitmiş."Size sarayımda bir daire vereceğim. Derslere hemen başlayın."demiş. Adamcağız sevinçle evine gitmiş ve olanları hanımına söylemiş. Kadın : "Efendi sen delirdin mi?" demiş. "Baksana kaç kişi bu uğurda canından oldu. Eşek okuma yazma öğrenebilir mi?." Adam gülmüş: ”Önümüzde 10 yıl var. Bu 10 yıl içinde, ya eşek ölür, ya padişah ölür, ya da ben ölürüm."

Bir gün ormanda güzel ses yarışması düzenleniyormuş. Sesine güvenen bütün hayvanlar yarışmaya katılmış. Eşek de katılmış. Eşeğe, "Sen bu sesinle nasıl kazanacaksın?" demişler. Eşek: “Juri üyelerine baksanıza ” demiş. “Juri üyeleri tilkiyse, kurtsa, çakalsa neden kazanmayım?”

İki koyun çayırda otluyormuş. Biri diğerine “Neyin var, hiç konuşmuyorsun” demiş. Koyun: “Bir arkadaşımdan duydum. Bu insanlar neden bizi böyle besliyorlarmış biliyor musun? Sonunda bizleri kesip etimizden pirzolalar, bonfileler yapacaklarmış, hatta bağırsaklarımızı, derilerimizi bile kullanacaklarmış. Diğer koyun gülmüş: “Sen bu komplo teorilerine çok fazla inanıyorsun, böyle giderse yakında kafayı üşüteceksin”.

Güzel bir gün diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Özgür Aydın


--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Özgür Aydın,

Kıymetli yavrum, bu patırtı, gürültü içinde bizlere tebessümlü birkaç dakika yaşattığın için çok teşekkür ederiz.
Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]