Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Negatif insanlardan uzak dur...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/10/2020 4:58:34 PM


.

NEGATİF İNSANLARIN SOHBETİNDEN UZAK DUR, YOKSA O HALLERİ SANA DA BULAŞIR

"Bazen iç dünyamız cıvıl cıvılken, mana aleminden bahar çiçekleri açıyorken negatiflerle dolu bir insanla konuştuğumuzda içimizdeki bütün güzelliklerin bir anda kayboluverdiğini görürüz. “Hal saridir (bulaşıcıdır)” sözünde büyük bir hakikat var. İnsan ister istemez etki altında kalıyor. Onun için üzerimizde negatif etki bırakacak her şeyden uzaklaşmamız gerekiyor. Bu yerine göre bir insan, yerine göre bir kitap, yerine göre seyrettiğimiz bir film, hatta yerine göre bir negatif mekan olabilir.
Yapılacak iş mümkün olan en kısa zamanda onu bırakmak, orayı terketmek olmalı. Çünkü bu devirde insanın içindeki bahar çiçekleri büyük gayretler, büyük çabalar sonu açabiliyor. Onu imkan nispetinde abur cubur insanlara, dedikoduculara tek marifetleri eksi elektrik çıkartmak olan insanlara kaptırmamak gerekir. Bizim bu devirde her şeyden önce huzura, sükuna, güzelliğe ihtiyacımız var. Çünkü insanlar ancak huzur içindeyken sağlam, doğru, objektif düşünebiliyorlar. Doğru düşünmek, güzel düşünmek için güzel görmek gerekiyor. Ancak güzel görenler, güzel düşünebiliyor, mutlu ve huzurlu olabiliyorlar, hayatlarından zevk alabiliyorlar."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]