Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah rızası için yaşanan bir hayatta tek yol vardır.
Gönderen : "Bir Talebe"
Tarih : 9/10/2020 11:49:38 PM


.
ALLAH RIZASI İÇİN YAŞANAN BİR HAYATTA TEK YOL VARDIR
Soru-Cevap
Merhaba Sabri Amca'cığım,

Bir süredir aklımı kurcalayan bir kavram var.."Samimiyet"..Riyakar bir insan olmak istemiyorum..Kim ister değil mi?İnsan bu sınırı nasıl tayin eder.. Allah'a samimi olmanın, aileye, dostlara ve tabi ki kendine samimi olmanın ölçüsü nedir?İnsan riyasız olmayı nasıl başarır amcacığım? Bazen öyle şeyler yaşıyoruz; bir çelişkiye düşüyorum. Acaba ben bunu Allah için mi yaptım yoksa başkalarının övgü ve takdirini kazanmak için mi yaptım diyorum. Hissetmediğim, kalbimden gelmeyen sözler çıkmasın ağzımdan istiyorum..

Amcacığım konuyla ilgili olarak aklımı kurcalayan bir diğer kavramda "nabza göre şerbet vermek".. Bu bir çeşit samimiyetsizlik midir? Yoksa gerçeklik payı var mıdır? Bu konuda şöyle düşünmek doğru mudur? Her insan başka bir dünya ve bu dünyaların keşfedilmesi gerekiyor.. Bu keşif sırasında onun olumlu ya da olumsuz özelliklerini, hassas noktalarını, mutlu ya da mutsuz olduğu şeyleri öğreniyoruz. İhtiyaçlarını keşfediyoruz..Ve ona göre davranıyoruz.. Bunları yaparken kendimiz olmaktan vazgeçmemek gerekiyor.. Bunu nasıl başarırız? Ellerinizden öpüyorum amcacığım.. Allah (c.c)'a emanet olunuz..

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
******************************************************************

Sayın Zehra Hanım,

Kıymetli yavrum, samimiyet insanın kendini her an Allah’ın huzurunda hissetmesiyle ortaya çıkar. İç ile dış, zahir ile batın, madde ile mana arasındaki ayniyettir. Eğer ortada gerçek bir samimiyet varsa bunda şüphe ve tereddüt olmaz.

Nabza göre şerbet vermek hayatı, küçük hesaplarına, menfaatlerine göre düzenleyen insanların işidir. Allah yolunda olan bir insan nabza göre şerbet vermez. Doğru neyse onu söyler. Güzel olan neyse onu yapar. Burada önemli olan Allah rızası için hareket etmektir. Hepsi o kadar.

Selam, sevgi ve sagı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]