Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bilmek ve uygulamak, işte bütün mesele.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 9/11/2020 12:09:41 AM


.
BİLMEK VE UYGULAMAK: İŞTE BÜTÜN MESELE
Mektup-Cevap

Aziz büyüğüm, gönüllerimize ışık tutan çok değerli babacığım,
Size ve bütün dostlara sonsuz hayırlara gebe nice zamanlar dilekleriyle selamlar, sevgiler, hayırlı cumalar...

SABRİ BABA İLE SOHBETLERDEN İNCİLER

Soru: Efendim, rahmetli hocanız Dr. Münir Derman Hazretleri “İncideki sırrı bilseydiniz, herşeyinizi satar inci alırdınız” anlamında buyurmuşlar. Bunu ne şekilde düşünebiliriz?

Sabri Baba'dan Cevap: İstiridyenin ağzından bir damla yağmur suyu giriyor ve o yağmur damlası içerde sabırla bekleye bekleye inci haline geliyor. Eğer bir insan da bir güzel sözü (örneğin bir Hadis-i Şerifi, mesela “Ya hayır söyle yahut sus” Hadisini) sürekli içinden tekrar eder ve aynı zamanda hayatına geçirirse bu şekilde o da bir inci olur, zamanla evliyalık mertebesine kadar yükselir!

Bir Hadis-i Şerif’te “Sadaka, akraba ziyareti ve az yemek ömrü uzatır” buyruluyor. İnsan rızkı ne ise onu yemeden ölmez. O nedenle az yemek ömrü uzatır. İnsanın eşyaları da, elbiseleri de bir anlamda onun akrabalarıdır. Onları da yerine göre sevmek, okşamak, sevgi dolu sözler söylemek insana huzur verir, mutlu eder, ömrünü uzatır.
Kalbin edebi sükut, aklın edebi tefekkürdür.

Görmeyi öğrenmenin ilk adımı saygı ve edeptir. Her şeye saygıyla yaklaşmak görmenin ilk şartıdır.

Dikkat demek, o anda Allah’la beraber olmak demektir.

Her yüz bir öykü yazar.

Duygularınızı tam olarak kimseye açmayınız. Evleneceğiniz kişiye bile...

Bir konuda, bir insan hakkında karar verilirken akla ilk gelen hüküm en doğrudur. Çünkü insan o anda nefsaniyetten en uzak olduğu bir andadır.

Gözler yalan söylemez. Bir insanın hakiki niyeti gözlerinden anlaşılır. Hayır yaparken de önce karşı tarafın gözlerine bakmalı, ona göre karar vermelidir.

Gözlerden bakan Allah’dır.

İnsanın sevgisi Allah’a yakın olduğu nispette artar, genişler.

SABRİ TANDOĞAN HZ.


Değerli büyüğüm, sonsuz hayırlara vesile olacak bu çok değerli sözleriniz için size çok teşekkürler ediyoruz. İnşallah sizinle birlikte olabilmeyi dileyen bütün dostlara da sohbetlerinizde bulunmak ve yararlanmak nasibolur. Hayırlı çalışmalarla dolu, afiyet dolu uzun ömürler dileğiyle sizi Allah’a emanet ediyoruz. Sonsuz hürmet, selam ve sevgilerimizle hoşçakalın...

Ç. Seçkin Gürel


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
********************************************************************

Sayın Ç. Seçkin Gürel,

Kıymetli yavrum, sohbetlerdeki güzel tespitleri bize ulaştırdığın için ne kadar teşekkür etsek azdır. Herbiri üzerinde uzun uzun tefekkürü gerektiren ne güzel sözler. Allah razı olsun.

Kıymetli yavrum, bugün bilgi üzerine her gün edebiyat yapılıyor. Bilgi çağı, Bilgi Üniversitesi, bilgili insan... Hani insanın bir bardak su verin, içinde bilgi olmasın diyeceği geliyor. Bunlar iyi güzel de o bilgiyi yaşayanlar nerede? Yıllardan beri söylerim. İçinizde “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadisini yaşayan var mı? Şimdiye kadar ben yaşadım diyen çıkmadı. Hayırlısı.

Güzel sözler, güzel düşünceler hepimizi mutlu ediyor. Ama önemli olan onları yaşamak değil mi? Günlük hayatta uygulanmadıktan sonra en güzel fikirler neye yarar? Biz sadece kendimizi kandırmış olmaz mıyız?
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]