Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ne muhteşem bir olay.
Gönderen : İlknur
Tarih : 9/11/2020 12:14:35 AM


.
NE MUHTEŞEM BİR OLAY
Mektup-Cevap
Merhaba Sabri amca;

Biraz önce sitedeki mailleri okudum, çok güzeldi her zamanki gibi. Bir talebe’ye yazdığınız yazı okadar güzeldi ki! Bir de geçen akşam eşimle birlikte Münir Derman’ın cd.sini dinlerken Münir Derman bir konuşmasında inci’den bahsediyordu.

“İncideki sırrı bilseniz bütün her şeyi satıp inci alırsınız” demişti; eşim de ben de etkilenmiştik, ikimiz de birbirimizin gözlerine bakmıştık

ama anlayamamıştık ne demek istiyor diye; acaba incideki hikmet nedir diye! Şimdi Çiğdem Hanım’ın yolladığı maili okurken, sizin verdiğiniz cevabı gördüm inciyle ilgili. Demişsiniz ki ;

“ İstiridyenin ağzından bir damla yağmur suyu giriyor ve o yağmur damlası içerde sabırla bekleye bekleye inci haline geliyor. Eğer bir insan da bir güzel sözü (örneğin bir Hadis-i Şerifi, mesela “Ya hayır söyle yahut sus” Hadisini) sürekli içinden tekrar eder ve aynı zamanda hayatına geçirirse bu şekilde o da bir inci olur, zamanla evliyalık mertebesine kadar yükselir!

Bunu okuyunca çok etkilendim. İstiridyenin ağzından giren bir damla yağmur suyunun içerde sabırla bekleyerek inci haline dönüşmesi insanı ürpetiyor, hayrete düşürüyor. Bir yerde okumuştum; diyordu ki “gözyaşlarınızın kıymetini bilin, onların her biri birer inci.” diyordu. Acaba bunun da bu anlatılan inciyle bir alakası var mı Sabri amca?

Bugün şirketten bir arkadaş ektekileri mail atmış; açtım, baktım, okudum ve okadar etkiledi ki beni. Sevginin gücünden bahsediyor. Gözlerimi doldurdu, kendimi tutmasam hüngür hüngür ağlayacaktım; okadar etkileyip duygulandırdı ki beni; size de yollamak istedim.
Sevgi ve saygıyla ellerinizden öpüyorum.

http://www.gonulsohbetleri.net/html/sizden_gelenler/Bebekler1.jpg

http://www.gonulsohbetleri.net/html/sizden_gelenler/Bebek2.jpg


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
*****************************************************************

Sayın İlknur Hanım,
Kıymetli yavrum, o iki fotoğrafa bakarken sen gözyaşlarını tutabildin ama ben tutamadım. Yarabbi, Yarabbi ne muhteşem bir olay. Sevginin, dayanışmanın bundan daha güzel ifadesi olabilir mi acaba. Bu maili gönderdiğin için sana ömür boyu dua edeceğim. Allah razı olsun.
Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]