Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanlığın yüzakları.
Gönderen : Özden
Tarih : 9/11/2020 12:19:52 AM


.
İNSANLIĞIN YÜZAKLARI
Mektup-Cevap

Efendim,

Nasilsiniz, size ve tum gonul dotlarina hayirli cumalar diliyorum.
Bizler guzel ulkemin guzel insanlari ile hasret gidermeye devam ediyoruz.Simdilerde esim de bir haftaligina bize katildigi icin birikte Antalya ya geldik iki gun sonra da Izmir'e gececegiz Rabbim kismet ederse.

Bu arada iki yildir gorusemedigimiz bir arkadasimiz ile bulusma firsatimiz oldu. Gormeyeli hayatinda epey degisiklik olmustu. Bizimle paylastigi hikayesini ben de bir kissa olabilir dusuncesi ile sizlere de yaziyorum.

Bu arkadasimiz gectigimiz yil isleri pek iyi gitmediginden danismanlik sirketini kapatmak zorunda kalmis. . Bu arada kendi deyimi ile hic icine sinmeyen cok buyuk miktarda bir paralari varmis bankada. Ancak bu para onun vicdan muhasebesi yapmasina sebep olmus. Artik hayatinda bu helal olduguna inanmadigi parayi istemedigine karar vermis paranin tamamini cekmis. Memleketine gitmis ve hepsini , son kurusuna kadar ihtiyaci olan herkese dagitmis. Geri gedigimde cebimde bir kurus yoktu diyor. Hanimi da calistigi icin az cok kendi yaglari ile kavrulmaya baslamislar. Bu arada bizim arkadas kendine is aramaya baslamis tabi. Sonra bir gun icinde inanilmaz bir hacca gidebilmek o kutsal topraklara varabilmek istegi belirmis.Cunki o siralar okudugu Kur an-i Kerim de "Bir yolunu bulun ve gidin" dedigini gormus. Yine hac icin kayit yaptirdigimda bir kurus param yoktu diyor. Sonra kurada cikiyor , yine is aramaya devam ediyor. Tam bu ara bir is teklifi aliyor , hem de cok iyi bir is , tam istedgi gibi...

Son gorusmede is sahiplerine diyor ki isi istyorum ama benim uc ay sonra sizden uc dort hafta izin istemem gerekecek cunki yurt disina gidecegim, buna mecburum. Diyor . Nereye gidecegini soruyorlar soylemek istemiyor. Belki tepki alir diye. Bu ke patron soruyor hacca mi gieceksin diye. Evet diyor. Merak etme bizim ayni zamanda seyahat acentamiz var biz seni yollariz diyorlar. Evet hem kendi firmalari ilgonderiyorlar , hem de o ayki maasini tam olarak veriyorlar. Hic kesinti yapmadan. Iste diyor bu Rabbimin mucizesi. Ben diledim o verdi. Hep sukrediyor. Simdi isinden cok memnun. Eskisinden cok daha iyi durumda , canla basla calismaya devam ediyor...

Iste bu yasam oykusu bizi cok etkiledi. Burada ihlasla istenen bir seyin, edilen duanin, fiili duanin nasil karsilik buldugunu acikca gorduk. Biz helal ve dogru yolda, Yuce Allah in ve onun Peygamberinin yolunda ilerledikce asamayacagimiz gucluk , ustesinden gelemeyecegimiz zorluk bulunmuyor degil mi?

Unutmadan size bir de sevgili annecigimin anlattigi iyilik hikayesi aktarmak istiyorum.

Bursa da annemin dernekte calisan arkadaslarindan birinin oglunun basindan geciyor bu hikaye... Aslinda hikayenin kahramani bunun duyulmasini hic istememis ama belki de duyulmasi ornek olmasi acisindan iyi de olmus. Bu deikanli cocuk universiteyi yeni bitirmis ve ise baslamis. Yavas yavas kendi ayaklarinin uzerinde duruyor artik. Bir gun yuruyerek bir yere giderken kestirme olsun diye hic tanimadigi mahallelere dalmis.

Bir kapinin onunden gecerken iki kadini kapi onunde oturup konusurken duymus. Birisi hic odun komuru olmadigini , cocuklarin cok usudugunu soyleyerek oburunden borc odun istemis Bir taraftanda gozyaslarini yemenisi ile silermis. Bu durum bizim delikanliya cok dokunmus. Yolunu degistirmis , Bir komurcuye gitmis birkac torba komur, odun ve cira almis . Gece kimse gormeden hepsini goturup o evin kapisina birakmis.
Boyle genclerin yetisiyor olmasi da bizim icin sevinc kaynagi oluyor elbette...

Simdilik sizlere hayirli gunler diliyorum. Ellerinizden sevgi, saygi ve hasretle opuyorum. Rabbime emanet olun.


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Özden Çiçek,

Efendim, gönderdiğiniz mail her zaman olduğu gibi yine ibret dolu, hikmet dolu. Onu ömür boyu düşünsek azdır. Örnek alınacak muhteşem bir durum.

Samimi olarak, yalansız, riyasız Allah yolunda olanlar ne güzel insanlar oluyorlar. Onlarla ne kadar iftihar etsek azdır. O bir avuç insan hayatın yüzakı, insanlığın onuru. Onları seviyor, onlarla iftihar ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]