Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her insan...
Gönderen : "Talebe"
Tarih : 9/11/2020 12:57:07 AM


.
MUHTEŞEM ÖĞÜTLER
Mektup-Cevap
HAK DOSTLARINDAN ÖĞÜTLER

Efendim merhaba,
Hak Dostlarının bazı öğütleriyle sizleri baş başa bırakıyorum...

Fazla gülmeyi terk edene; heybet verilir. Fazla konuşmayı terk edene; hikmet verilir. Fazla yemeyi terk edene; ibadetin lezzeti verilir. Mizahı terk edene; zarafet verilir. Dünya sevgisini terk edene; ahiret sevgisi verilir. Başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı terk edene; kendi kusurlarını ıslah etme imkânı verilir. Hz. Ömer RA



Sakın oturduğunuz yerden ‘Allah’ım rızkımı ver!’ demeyin.Çünkü gökten ne altın yağar, ne de gümüş. Hz. Ömer RA



Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. Hz. Ebubekir RA



Lüzumsuz şeylerin peşinden koşan, lüzumlu şeyleri kaçırır. Hz. Ali RA



Gözü haramdan korumak, ne güzel şehvet perdesidir. İffet, varlıklar içinde insana verilmiş bir fazilet vasfıdır. Lakin insan, bu insani vasfını kaybederse diğer mahlûkatın seviyesine düşmüş olur. Hz. 0sman RA



Sahte rabler boyundan çıkarılıp atılmadıkça, sebeplerle ilişik kesilmedikçe, fayda ve zararı insanlardan bilmeyi terk etmedikçe kurtuluş mümkün değildir. Abdulkadir Geylani Hz.



En büyük saadet ruh zenginliğine ulaşmaktır.Bunun için çok çalışmak gerekir.İşlerini sağlam yap ve çalışkan ol. Dünyayı da, ahireti de çalışanlar kazanır. Abdulkadir Geylani Hz.



Uzun mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündür. İmam-ı Gazali Hz.



Hayâ, yüce Mevla`nın sayısız nimetlerini görme ve bu nimetler karşısında ne kadar kusurlu olduğumuzu fark etme halidir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.



Evliliğini dünya üzerine kuranlar tıpkı dünya gibi fani olur. Evliliğini ahiret üzerine kuranlar ise tıpkı ahiret gibi ebedi olur. S. Mücteba Geylani Hz.



Hiçbir vakit yoktur ki; ilim mütalaası, hüzün ve kederi yok etmesin. İlmi mütalaa, kalbin en ince ve en gizli noktalarını harekete geçirir, insanda yüce duygular uyandırır. İmam-ı Şafi Hz.



İnsanları tamamen razı ve memnun etmek çok zordur. Bir kimsenin bütün insanları kendinden hoşnut etmesi mümkün değildir. Bunun için kul, daima Rabbini razı ve memnun etmeye bakmalı, ihlas sahibi olmalıdır. İmam-ı Şafi Hz.



Bir paranın nereden geldiğini görmek istiyorsan, nereye gittiğine bak. Ebu Hanife Hz.



Yapılan iyilik ancak şu üç şeyle tamam olur: İyilikte acele etmekle, yaptığı iyiliği küçük görmekle ve onu gizlemekle. Cafer-i Sadık Hz.



Bir kişi Allah’tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa Allah da onu başkasına muhtaç etmez. Şems-i Tebrizi Hz.



Bedenin hastalığı ağrı ve sızılarla belli olur. Kalbin hastalığı ise günahlarla ortaya çıkar. Beden hasta iken yemeğin tadını nasıl alamazsan, kalp de günah batağında iken ibadetin lezzetini hissedemezsin. Zünûn el-Mısırî Hz.



Kıyamet gününde kişinin en çetin sorgusu bildikleri hakkında olacaktır. Atâ b. Meysera Hz.



Aslında insanın sahip olduğu hiçbir şeyi yoktur. Öldüğünde tıpkı önceden olduğu gibi sadece Mevlâ’sı kalır. Çünkü insan dünyaya gönderilmeden önce de yalnızdı, bu âlemde de yalnızdır. Ama çoğu zaman yalnızlığının farkında değildir, ancak kabre konulduğu zaman anlar. Beyazıd-ı Bestami Hz.



Sonsuz kurtuluşa kavuşmak için, üç şey muhakkak lazımdır: İlim, amel, ihlas. İmam-ı Rabbani Hz.



Birkaç günlük zamanı büyük nimet bilerek, Allahü Teâlânın beğendiği şeyleri yapmağa çalışmalıdır. İmam-ı Rabbani Hz.





Selam, sevgi, saygılarımla



Talebe


--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın “Talebe”,



Kıymetli yavrum, gönderdiğin güzel sözler içimizi ferahlattı. Kış günü doğan güneş gibi içimizi aydınlattı. Çok teşekkür ediyoruz.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]