Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanın hayatını zehir eden şey kendi önyargılarıdır.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/15/2020 11:20:36 AM


.
İNSANIN HAYATINI ZEHİR EDEN ŞEY KENDİ ÖNYARGILARIDIR-SABRİ BABA
"Hayata karşı takınılacak en büyük yanlışlardan biri de önyargılarla hareket etmektir. Bir husus dikkatimi çekiyor: Günümüz genç kızlarından bazıları, ne pahasına olursa olsun ille evlenmek istiyorlar.
Evet, evlilik çağına gelmiş bir genç kızın evlenip yuva kurmak istemesi çok normal ama bunu bir fikri sabit haline getirip, ne olursa olsun birisiyle muhakkak evleneceğim demek ne dereceye kadar doğru olur? Ne yazık ki günümüzde boşanmalar her gün biraz daha artıyor. Bunun sebeplerinden biri de bu tür önyargılar değil mi?
Nikâh törenlerinde dikkât ediyorum, iki taraf da birbirinin ayağına basmak için çaba harcıyor. Ne kadar çirkin bir âdet. Şuur altında bir üstünlük iddiasından başka nedir ki bu çirkin adet. Ne lüzum var üstünlük savaşına? Önemli olan ilk günden itibaren el ele vererek tertemiz, pırıl pırıl bir hayat yaşamak değil mi?
Rahmetli eşim Rânâ Hanımla nikâhımız kıyıldı. Sıhhiye, Cihan Sokaktaki evimize geldik. Daha kapıdan girmeden, “Rânâ gel, seninle bir mukâvele yapalım.” dedim. “Şu anda yeni bir hayata ilk adımımızı atıyoruz. Diyelim ki şu andan itibaren bu evde ne senin dediğin olacak, ne benim dediğim olacak. Yalnız Allah’ın ve Peygamber’in dediği olacak.”
Kırk dört yıl bu mukâveleye riâyet ettik. Bir tek gün aramızda münâkaşa olmadı. Eşler arasında bir üstünlük savaşı değil, sadece el ele verip bir yardımlaşma, hayatın getirdiği sıkıntıları, dertleri, sevinçleri paylaşmak esas olmalıdır."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Makamı Ali Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]