Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Etrafa nasihat edip kendi yapmayanlar...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/16/2020 10:37:42 AM


.
ETRAFA NASİHAT EDİP KENDİ YAPMAYANLAR NE KADAR ZAVALLIDIR

"Egzistansiyalizmin en büyük ismi Sören Kirgegard Dani­markalı asil bir ailenin çocuğudur. Tek evlât olarak büyür, özen­le, itina ile yetiştirilir. Kopenhag İlâhiyat Fakültesini birincilikle bitirir. Mükâfat olarak başkentin en büyük kilisesinde görev­lendirilir.

Birkaç yıl görevini yapar, bir gün düşünür, nedir benim yaptığım der. Bir hafta evde kitaplar okuyorum, notlar çıka­rıyorum, sonra gidip bunları halka anlatıyorum. Kendini oku­duklarını aktaran bir cihaz olarak görür. Ben der, anlattıklarımı iç dünyamda yaşamıyorum ki, uygulamıyorum ki, yaptığım sa­dece kitaptaki bilgileri halka aktarmak. Kendini iki yüzlü bir insan gibi, bir sahtekâr gibi görür, ağlamaya başlar. Bir dilekçe gön­dererek, görevden affını ister. Ayrıldıktan sonra kendini, kendi iç dünyasında yetiştirmeye adar.

Bu çalışmaları sırasında, ke­sinlikle şunu görür; yaşanmayan, uygulanmayan düşünceler, inançlar bizi ve başkalarını aldatan bir yükten başka nedir ki? Şuradan buradan edindiği birtakım bilgileri, papağan gibi tek­rarlayanlar, önce kendilerini, sonra başkalarını aldatmış olmu­yorlar mı?"
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]