Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çocuğunuz her şeyi aslında önce sizden öğreniyor...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/21/2020 6:02:07 PM


.
ÇOCUĞUNUZ ASLINDA HER ŞEYİ ÖNCE SİZDEN ÖĞRENİYOR
ÇOCUK EN ÖNCE AİLEDE ÖĞRENİR
Kıymetli yavrum,
İnsanlar tutumlu davranmayı da, müsrif olmayı da aile yu­vasında görür ve öğrenirler. Ben bugüne kadar hassas, ince ruhlu, inançlı, tutumlu bir annenin çocuklarının israf içinde ya­şadığını hiç görmedim. Hayattaki olaylar öyle ince ipliklerle bir­birine bağlı ki… Söz olarak, hareket olarak en küçük nüanslar bile unutulmuyor, hafızalardan silinmiyor. Bazen otuz sene ev­vel ağzımızdan dikkâtsizce sarfedilen bir sözün, bir gün fatu­rasını ödemek zorunda kalıyoruz. İşte bunun için Japon dilinde küçük, basit, önemsiz sözcükleri yok. Onlar için her şey önemli.
Yüce Peygamberimiz, “Dünya âhiretin tarlasıdır.” buyuru­yor. Gerek aile içinde, gerek sosyal hayatta öylesine dikkâtli, duyarlı yaşayalım ki, hem çocuklarımız, hem diğer insanlar için örnek olalım. Yoldan geçenler bizi gördükleri zaman Allah’ı hatırlasınlar. Allah bu güzel duyguyu cümlemize, bütün insan kardeşlerimize nasip etsin.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Allah Ondan Razı Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]