Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sonsuzluk kervanı peşinizde ben.
Gönderen : Kübra
Tarih : 9/26/2020 10:48:58 AM


.
SONSUZLUK KERVANI, PEŞİNİZDE BEN
Soru-Cevap
Değerli Hocam,
Siz bir maile cevaben şöyle söylemiştiniz : "Bütün mesele her vesileyle maddeden manaya geçebilmek.Her yerde güzelliğin,edebin,saygının,inceliğin saltanatını kurabilmektir.Çaydanlığa su koyalım,ocağın üstüne oturtup bir süre kaynatalım.Ne görürüz?
Çaydanlıktaki su kaynaya kaynaya buhar olur gider.Yok mu oldu,hayır yok olmadı.Sadece bir halden başka bir hale kayboldu.Hayat da öyle.Önemli olan her vesileyle mana alemine yol alabilmekte."
Dünya gemisinde omuzumuza bir sürü yük alıyoruz,onları gemiye bırakmak yerine.Ben bu yük olayını çok düşündüm.Ve yukarıda söylediğiniz gibi hayat okulunda,karşılaştığımız herşeyde maddeden manaya geçemiyorsak,onun ardındaki sonsuzluğu idrak edemiyorsak o şeylerin hepsi,her ne olursa olsun,omuzumuzda yük olarak birikiyor.Daha doğrusu kalp bahçemizde birikiyor ve orayı kirletiyor.
Ki biz Allah'a sadece bu iç dünyamızı götüreceğiz.Ve orada en büyük yükler olan kinler,nefretler,küskünlükler,kırgınlıklar olmamalı.
Yanlış cümleler kurduysam beni affedin,ben böyle anladım.
Saygı ve sevgilerimi sunarım.
Esra
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------------------------------
Sayın Esra Hanım,
Kıymetli yavrum, yazdığın mailde hayatın ne güzel bir özetini yapmışsın. Seni yürekten kutlarım. Başka insanlarla didişmeyi bir kenara bırakıp da kendi hayatını edeple, incelikle, saygıyla, tevazuyla, sabır, şükür, kanaatle bir cennet bahçesine çevirenlere ne mutlu. Onlar ne güzel insanlar. Hiç bir zaman onlar şu şunu demiş, bu bunu yapmışla vakit geçirmiyorlar. Onların tek düşüncesi kendi nefislerini ıslah etmek, müslüman edebilmek. Büyük veli Mısri Niyazi Hazretleri ne güzel söylüyor:
“Ben sanırdım halk içinde hiç bana yar kalmamaış
Ben beni terk eyledim, gördüm ki ağyar kalmamış”
İşte yavrum, bütün mesele burada. Biz, nefsimizin pisliklerinden, iğrençliklerinden, rezilliklerinden kurtulduğumuz zaman hayat bambaşka görünüyor. O zaman herkes dost, herkes kardeş, herkes sevgili. Ama bunu anlayıp, hissedip, idrak edip uygulayabilenler o kadar az ki.
İşte yavrum, yapılacak tek iş, gidilecek tek yol bu. Allah’ın verdiklerine lafla değil, dille değil, iddia ile değil, edebiyatını yaparak değil gerçekten şükredebilenler hayatlarını o güzellikle dolduranlar ne kadar az. Allah bizileri de o güzel insanların arasına katar inşallah.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]