Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kadının fendi erkeği yendi.
Gönderen : Sevinç
Tarih : 9/27/2020 6:30:10 PM


.
KADININ FENDİ, ERKEĞİ YENDİ

Soru-Cevap

Sizi çok seviyorum.Pamuk gibisiniz.Bence sizi tanıyanlar çok şanslılar.Hayatımda sizin gibi insanlar inşallah çok olur.Kütüphanemde sizin kitap ve söyleşilerinizi çocuğuma miras bırakacağım.
Rabia Christan'ın kitabı nerde satılıyor.Bildirirseniz mutlu olurum.Bir de eşim bana evde hiç yardımcı olmuyor ne yapabilirim?
Saygılarımla
Sayın Sabri Tandoğan' Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
___________________________________________________
Sayın Sevinç Hanım,
Kıymetli yavrum, ben Rabia Christin’in kitabını Ankara’da Pınar kitabevinden almıştım. Telefonla oraya bir sorarsan iyi olur.
Eşinizin size yardım etmediğinden bahsediyorsunuz. Bana kalırsa bu iş her şeyden önce kadının zekasına, ince siyasetine dayanıyor. Bir kadın tatlı dille, güler yüzle pekala kocasına istediği işi yaptırabilir. Benim çocukluğumda bir atasözü vardı: “Kadının fendi, erkeği yendi”. Yavrum, bu işler kafa işi, siyaset işi. Hep Hürrem Sultanı düşünürüm. Hürrem Sultan saraya cariye olarak gelmişti. Kimsesi yoktu, yapayalnızdı, garipti, çaresizdi. Ama zekası, fendi, ince taktikleriyle sarayın başkadın efendisi oldu. Kanuni’yi kendine aşık etti. Dikkat buyurun, Kanuni ona aşık oldu demiyorum. O, Kanuni’yi kendine aşık etti.
Gençlik yıllarımda bir kitap okumuştum. Gina Lombrozzo’nun, “İkinci Cins” isimli bir eseriydi. Gina Lombrozzo, dünyanın en büyük ceza hukukçusu Lombrozzo’nun kızı idi. Kitabında şöyle diyordu:
“Erkekler sanır ki eşlerini onlar seçiyorlar. Yooo, ben öyle düşünmüyorum. Eşlerimizi biz kadınlar seçeriz. Bir erkeği görüp, beğenip, onunla evlenme arzusu duyarsak ona öyle davranırız ki, ona öyle bakar, öyle konuşuruz ki o, aptal aptal gelir, kuzu kuzu önümüzde baş eğer, bize evlenme teklif eder. Ondan sonra da aptal erkekler eşimizi biz seçtik diye kasım kasım kasılırlar. Zaten onlar kasılmaktan başka ne ile yararlar ki”.
Site mensuplarının dikkatini çekerim, bu satırları ben yazmıyorum, Gina Lombrozzo yazıyor.
İşte yavrum, saraya cariye olarak gelen Hürrem Sultan, kafasını öyle bir çalıştırıyor ki batılıların “Muhteşem Süleyman” dedikleri Kanuni’yi kendine esir ediyor. Ve Kanuni yazdığı bir şiirde
“Saraylarda sultan olmaktansa, senin kapında paspas olmak daha iyidir”
diyor.
Sevgili yavrum, işin şakası bir yana, durum böyle. Hatırlarsın belki bir zamanlar bir reklam filmi vardı. Kadın, yere mendilini düşürüyordu. Erkek, almak için eğiliyor, kadınla göz göze geliyorlardı. Ve reklam şöyle bitiyordu, “Eh, artık, gerisi size kalmış”. Bütün mesele erkeğin hassas, ince, mukavemetsiz olduğu noktaları keşfedip o noktalardan gole gitmek. Herhalde bu izahlardan sonra erkeğe akla gelen her işi yaptırmak kadının ferasetine kalıyor. Başka ne diyeyim.
Kıymetli yavrum, sitemize zenginlik katacak, güzellik katacak, ince, zarif maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]