Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tek yol: İslamın güzelliği...
Gönderen : "Z"
Tarih : 9/28/2020 1:47:35 PM


.
TEK YOL İSLAMIN GÜZELLİĞİ
Soru-Cevap
Sayın büyüğüm,
Yazılarınızı yeni takip etmeye başladım. Karanlıklar içinde sürüklenen çağımız insanına yardım eli uzatan sizin gibi insanlardan Allah razı olsun, sizlere sağlık ve güç versin.
İnsanlık içine düşmüş olduğu büyük bir karanlık nehirde hızla sürüklenmektedir.Bu nehir sapıklığın, küfürün, zulmün nehiridir. Sonu ise büyük bir felaket çağlayanıdır. Bazı insanlar boğulmamak için çırpınmakta, tutunacak bir dal aramakta, bazıları ise nereye sürüklendiğinin bile farkında olmamaktadır. Kendilerini kurtaranlar diğer insanları kurtarmak için bir dal, bir el uzatmakta fakat çoğu insan sürüklenip gitmektedir. Çağlayana doğru nehir nasıl daha hızlı akarsa, bu nehir de asırlar geçtikçe daha hızlanmaktadır. 21.yüzyıl belki de en hızlısı olacak ve her şeyin sonu gelecektir.
Beni en çok şaşırtan insanların kendileri kurtulmamış iken başkalarını kurtarmaya çalışmasıdır. İnsan ancak kendini kurtardıktan sonra başkalarına faydalı olabilir. Bizim kendimizi kurtulmuş saymamız için öncelikle Allah'ın emirlerini ne kadar yerine getiriyoruz bunun muhasebesini yapmamız gerekmez mi? Zamanımızı nasıl değerlendiriyoruz, ibadetlerimizi hakkıyla yapıyor muyuz, nefsimizi nasıl terbiye ediyoruz, bunların hesabını yapabiliyor muyuz? Bir rekat namazı tüm benliğimizle Allah'a yönelip, aşk ile kıldık mı? Her günümüzü bir öncekinden daha iyi bir insan olmak için yaşayabiliyor muyuz? Konuşmalarımız bir hayıra vesile oluyor mu? Komşularımıza ve akrabalarımıza yardım ediyor muyuz? Yeterince şükredebiliyor muyuz? Kendimizi kibirden ve gururdan ne kadar arındırdık?
Ben insanlığın durumuna ve sürüklendiği korkunç felakete baktığım zaman sadece tek bir şeyi düşünüyorum. Ben kendimi kurtarmak için ne yapabilirim ? Çünkü ancak kıyıya çıktığım zaman tutunacak bir dal da ben uzatabilirim.
Selam, sevgi ve dualarımla
"Z"
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------------
Sayın “Z”,
23.11.2007 tarihli mailinizi aldım.
Kıymetli yavrum, yaşadığımız çağı ne kadar güzel anlatmışsın. Ne kadar güzel ifade etmişsin. Ne yazık ki insanlık bir felakete doğru gidiyor. Ahir zamanda yaşıyoruz. Dünkü bazı gazetelerde Londra ve Paris belediye başkanlarının homoseksüel oldukları yazılıydı. Gazeteler bu rezil, bu şerefsiz haberi kepazece ballandırarak yazıyorlardı. Sanki İstanbul’un belediye başkanınının da o rezil sapıklardan birisi olması isteniyormuş gibiydi. Hatta sapık olduğunu dünyaya ilan eden birisi aday gösteriliyordu. Ne kadar üzüldüm anlatamam. Hüngür hüngür ağladım. Bu bana insanlığın sona yaklaşmakta olduğunu çok acı bir şekilde gösterdi. Sabaha kadar uyuyamadım.
Kıymetli yavrum, bu korkunç gidiş karşısında Allah’ın ipine sarılmaktan, Peygamberin yolunda girmekten başka hiç bir çare yok. Tıpkı Nemrut’un ateşi içinde gibiyiz. Nasıl Hz. İbrahim, o ateşin ortasında bir gül bahçesinde yaşadıysa bizim için de başka ümit ışığı görmüyorum. Ancak Kur’an-ı Kerim’in aydınlığı ve Resulullah Efendimizin nuru bizim için kurtuluş yolu olabilir.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]