Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadis-i Şerif.
Gönderen : Sumay
Tarih : 9/28/2020 1:55:58 PM


.
YA HAYIR SÖYLE YAHUT SUS
Soru-Cevap
Sevgili Büyügüm, Hocam Sabri Babacigim ve sevgili Gönül Dostlari,..
"Ya hayir söyle yahut sus" Hadis-i Şerifini hayatima gecirmege gayret ediyorum. Bazi durumlarda; özellikle sinirlendigim zamanlarda susmaya calisiyorum ve sonrada hayirli konusmaya gayret ediyorum. Bazen insanlar birden bire sinirlenip bir daha geri almalari zor olan sözler sarfediyorlar. Özellikle kötü laflar etmeleri, onlara Allahin verdigi bir agza ve kalbe hic yakismiyor. Efendimiz sürekli dislerini misvaklarmis, Allahin kelamini bizlere bildirdigi icin bu ona farz kilinmis. Bu vazifeyi sünnet olarak uygulamayi birakin, bu saygideger vazifeyi düsünmek bile basimi önüme egmege, susmama yetiyor . Evde özellikle cocuklara karsi hayir söylemege gayret ediyorum, uyarilarimi negatif sözlerle degil pozitif sözlerle yapmak daha dogru degilmi? Umarim cabalarim sürer gider..Bizleri de dualarinizda anin lütfen. Cabalariniz, bizlere ayirdiginiz kiymetli vaktiniz icin tesekkür ederim. Sevgi ve saygi ile.
Sumay.
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------------
Sayın Sumay Hanım,
Kıymetli yavrum, “Ya hayır söyle yahut sus” Hadis-i Şerifini günlük hayatında yaşayabilmek için gösterdiğin gayret beni çok mutlu etti. Ne kadar sevindim anlatamam. Allah senden razı olsun. İnşallah o mübarek Hadisi yaşayan, kutlu insanlardan biri de sen olursun. Çocuklarına negatif söz söylemekten kaçınman da fevkalade güzel bir hareket.
Yalnız yavrum, dikkat et bunu sade çocuklarına karşı değil, bütün insanlara karşı da uygula. Çocukluk günlerimden hatırlıyorum gerek babannemin, gerek annemin ağızlarından bir tek negatif söz çıkmadı. Sonra evlendim, eşim Rana Hanım da aynı yoldan gitti. İnşallah sen de öyle olursun. Sana mana yolunda yürüyebilmen için her gün dua ediyorum. Senin de dualarını beklerim.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]