Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatın kanunu.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/13/2020 10:50:06 AM


.
Sabri Babadan Selam Var
HAYATIN KANUNU

Kıymetli yavrum,
Hayatın seyri bizim isteğimize göre olmuyor ki. Daima iyinin yanında kötü, güzelin yanında çirkin, asilin yanında bayağı olacak. Daima Musa’nın yanında firavun var. Pilin iki ucu var. İkisi de artı, ikisi de eksi olursa radyo çalışmaz, cep feneri ışık vermez. Biz bunları değiştiremeyiz. Bunlar hayatın realiteleri. Tarih boyunca hep böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Benim her zaman tekrarladığım bir sözüm vardır “Önemli olan hayattaki olaylar değil, o olaylar karşısında bizim takınmış olduğumuz tavırdır.” Birisi Mevlana’ya soruyor. “Efendim”, diyor, “niye sizin sohbetinizde iyilerin yanında kötüler de var? Mevlana cevap veriyor: “Evladım”, “biz kötüleri de sevmezsek, onlar için hayır dua etmezsek onlar nasıl kurtulacak? Nazım Hikmet bir şiirinde
“Ben yanmazsam, sen yanmazsan, biz yanmazsak
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa”
diyordu. Hayatı bir bütün olarak algılayıp, özümleyemezsek, ondaki muhteşem kompozisyonu göremezsek kimseye bir şey olmaz. Olan bize olur. Ben bunu söylemek istedim.
Sokakta yürüyorsunuz. Elektrik direğinin altında müşteri bekleyen bir fahişe var. Kimisi küfrediyor, hakaret ediyor, beddua ediyor. Kimisi Allah kurtarsın diyor. Bu iki yöntemden birini seçmek size kalmış. Karar sizin. Biz ikinci yöntemi seçiyoruz. Olay bu. Ben, evrensel sevgiye gönül vermiş, hayatını adamış, varlığını o yolda harcamış bir insanım. Şimdi siz çıkıp da bunlar laftır, edebiyattır, palavradır derseniz ben, incinmiş olmaz mıyım? Kalbim kırılmış olmaz mı?
Uzun yıllar önceydi, çalışma hayatına yeni başlamıştım. Bir hanım arkadaşımız vardı. Sevgiye, dostluğa inanmazdı. İnsanlar arasındaki tek ilişki menfaat bağı derdi. Hep böyle düşündü, böyle yaşadı. Ama sonu iyi gelmedi. Ruh sağlığını kaybetti. Allah sizi esirgesin. Benim, kendimi kahredercesine çırpınmam bunun için. Daima müspet konuşalım, müspet düşünelim. Ben, ayağı kayıp düşen insanlar için onları baştacı yapalım demiyorum, ama onlara acıyalım, şefkat duyalım, hayır dua edelim diyorum. Bir evdeki tuvalet süpürgesini hor görmeyelim, ona da saygı gösterelim, temiz tutalım. Ama tutup da onu salonun baş köşesine, vitrine koyacak değiliz tabi. Artık karar sizin. Eğer, tasavvuf tarihinin büyüklerini okursanız anlaşmamız daha kolay olur.
Selam, sevgi ve saygılarımı sunarım. Bütün güzellikler sizinle beraber olsun.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhuna Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]