Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Her dem taze doğarız, bizden kim usanası"
Gönderen : Asya
Tarih : 10/17/2020 9:13:08 PM


.
HER DEM TAZE DOĞARIZ, BİZDEN KİM USANASI...
Soru-Cevap
Merhabalar kıymetli büyüğüm,

Benim eşim astsubay ve doğuya tayinimiz çıktı şu an doğudayız. 6 yıllık evliyim bir de 4 yaşında kız çocuğum var. Evlenirken sadece eşimin asker olduğunu düşünüyordum. oysa zaman geçtikçe benim de çocuğumun da asker olduğunu farkettim. Her şeyimiz kısıtlı ve sınırlı. Özellikle doğuda korka korka yaşamak. Eşim her işe gittiğinde acaba sağ dönecek mi diye beklemek... Bilmediğin bir şehire insanlarına alışmak. Bunlar beni çok yıprattı. Eşimle evlenirken benim çalışmama izin vermemişti ama ben ona tamam deyip yine de iş aramıştım ama bulamamıştım.Şimdi çalışmıyorum. çok bunalıyorum. gittiğim her yerin farklı bi kültürü var. Ücra bir yerde lojmanda tek başıma bitek kadın olarak 3 yılımı geçirdim. Şimdi doğudayım, yine evde kapalıyım. Çocuğum her çocuk gibi sokaklarda gezip oynayamıyor. Evde kapalı. Hiç çocuk arkadaşı yok. Benim yaptıklarım da hep aynı, temizlik yap bulaşık yıka çocukla ilgilen. Sürekli yer değiştirdiğimden hiç dostum olmadı. canım sıkıldığında gidebileceğim kimsem yok. Tek bildiğim eşim.

Kendi memleketimi baba evimi çok özlüyorum. Asosyal bir insan oldum. Kardeşlerim hep uzakta telefonla da olmuyor. Bu yalnızlıktan çok sıkıldım. Herkes rahat rahat uyurken ben kaç geceyi yalnız eşimin sağ dönüşünü bekleyerek geçiriyorum. Evde tek başıma. Kızım ve ben. bu hayatı yaşamak için mi o kadar okudum. Bekarken ne kadar sosyaldim. Arkadaşlarım vardı. Bir yerde buluşup sohbet etmek ne iyi gelirdi. Belki de kendimi ait hissetmediğim bu hayatı yaşamakla yükümlüyüm. Ama bir çiçeği nasıl ait olduğu topraktan alıp başka bi toprağa dikersinizde solar ya ben de öyleyim. Soluyorum ama yaşıyorum.

Sizce ne yapmalıyım, ayrıca lütfen bana dua edin...

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Asya Hanım,

Kıymetli yavrum, A’dan Z’ye yanlış düşünüyorsun. Allah’a ve Peygambere aşkla bağlı olan hiçkimse yalnız değildir. Değerli yavrum, kendi negatif düşüncelerinle hayatı kendi kendine zehir etmişsin. Şu anda dünyada senin şartlarını yaşamak isteyen o kadar çok insan var ki. Ne güzel, bir yerden bir yere göçmek ne güzel, Mevlana öyle diyor.

Çevreni tanımaya çalış. Etrafındaki insanlara dost gözüyle bak. Onların içinde o kadar asil, o kadar temiz insanlar bulacaksın ki buna sen de şaşacaksın. Haydi yavrum, lütfen bu önyargılarını bırak. Allah’ın yüce varlığı her yerde bizi sarıp sarmalamış. Çevrendeki güzellikleri görmeye çalış. Kimbilir şu anda senin bulunduğun yerde kaç tane kadın, erkek evliya vardır. Haydi yavrum, “Her zerreden zikreden Allah’tır.” de. “Her fiilin faili Allah’tır.” de. Kur’an-ı Keriym’de “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır.” Buyruluyor. Haydi yavrum, o güzellikleri sen de görmeye çalış, sen de Yunus Emre gibi “Aşk gelicek cümle eksikler biter.” de. Cahit Sıtkı Tarancı gibi “Sevmek, devam eden en güzel huyum” de ve her günün birbirinden güzel, birbirinden mutlu olsun.

Sana hep dua edeceğim canım yavrum, sen de benim bir kızımsın. Bu dünyada da öbür dünyada da beraber olacağız.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]