Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gönülden taşan aşk... Hatıralardan...
Gönderen : Siteden
Tarih : 11/1/2020 9:21:39 PM


.
ŞAZİYE ANNE İLE İLGİLİ HATIRALARDAN
HAVADA AŞK KOKUSU VAR...

Rahmetli, Hak aşığı Kezban Anne'yi bir ziyaretimizde orada bulunan ve Rahmetli Şaziye Anne'nin talebelerinden olan bir hanım şöyle bir hatırasını nakletmişti:
"Şaziye Anne her ay talebelerini toplar, otobüs kiralanır, bir şehir dışında bir Manevi Büyük ziyarate gidilir, orada bir yerde piknik yapılır, sohbet, neşe ve muhabbetle gidilir, yine aynı şekilde coşkuyla dönülürdü. Şaziye Anne kimseyi o şöyle o böyle diye ayırmazdı. Gurupta her çeşit insan bulunurdu.
O gün yine otobüs kiralanmış, hep beraber yola çıkılmıştı. Galiba Hacı Bektaş Veli Hz ziyaret edilecek, yolda da piknik yapılacaktı. Herkes evde yiyecek bir şeyler hazırlamış, yolculuk başlamıştı. Şaziye Anne yolda herkesi coşturmuştu. Hep beraber ilahiler okunuyor, şarkılar söyleniyordu. Birden Şaziye Anne aşka geldi, kalktı, otobüsün içinde, orta koridorda sağ eli havada bir Mevlevi dervişi gibi dönmeye başladı. Cezbe halinde dönüyor, dönüyordu. Otobüsün tekerlekleri yerden kesilmiş, sanki uçuyor gibi gitmeye başlamıştık. Şaziye Anne döndükçe saçları da yüzüne savrulmaya başlamıştı. O dönmeye devam ederken birden o havadaki elinden bir gül kokusu etrafa dağılmaya başladı. Yoğun bir koku dağıldı, dağıldı, bütün otobüsü kapladı. Adeta içinden coşup taşan aşk, elinden gül kokusu olarak etrafa saçılmıştı.... Ömrümde öyle güzel bir koku hiç duymadım."

Çok Değerli Dostlar, Şaziye Anne'yi bizler de Rahmetle Fatihalarla analım inşAllah.

Selam, saygı ve sevgilerimizle.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]