Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Şaziye Anne'den bir hatıra.
Gönderen : Kezban Anneden
Tarih : 11/2/2020 2:10:47 PM


.
ANKARA'MIZIN HER İKİSİ DE HAKK'A GÖÇMÜŞ MANA SULTANLARINDAN KEZBAN ANNE'DEN ŞAZİYE ANNE İLE İLGİLİ BİR HATIRA

"Şaziye Anne'nin evinde bazı akşamlar Hak sohbetleri olurdu. Gelenlerin içinde Münir Derman Bey, Sabri Tandoğan Bey ve eşi Rana Hanım da bulunurlardı, hep beraber namaz kılınır, sohbet edilirdi.

Bir akşam yine toplanılmıştı. O gün bir tanıdığı Şaziye Anne'nin evine bir çuval sucuk bırakmış, akşam gelenler satın alsınlar da bari ben de biraz satış yapmış olayım diye.

Şaziye Anne bize o akşam, "Adamcağız bugün bir çuval sucuk bıraktı, hepiniz biraz alın da kalmasın, satılsın" dedi. Herkes birer, ikişer kangal sucuk almak için kalktılar. Ben de şöyle çaktırmadan cebime bir göz attım, sadece dönüş için yol param olan iki buçuk liram var. Biraz daraldım ama kimseye bir şey belli etmedim. Şaziye Annem karşıdan beni izliyormuş, yanıma geldi, cebimdeki parayı hiç görmediği halde kulağıma "O iki buçuk liranı cebine koy" dedi. Sonra içerdekilere seslendi, "Kezban Hanım'a benden iki kangal sucuk sarın" dedi.

HER İKİSİNİN DE AZİZ RUHLARINA FATİHALARLA.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]