Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgi, öyle ulvi bir duygu ki ancak layık olana gösterilir.
Gönderen : Aşk-Şefkat-Muhabbet
Tarih : 11/16/2020 2:54:19 PM


.
Değerli Hocam;

Bir okuyucuya verdiğiniz cevap iç alemimde bazı uyuyan duyguları depreştirdi. Şöyle ki..


Üniversite yıllarında aynı sınıfta olan bir kıza duyduğum hislerin adının ne olduğunu epeyce sorguladım. Sonra aslıdan bu duyguların üçe ayrıldığını, benim duyduğum hislerin ise ancak ve ancak muhabbet olabileceği kanaatine vardım. İş bu ya ... kendisine bir aracı vasıtasıyla açıldım. Aman Allahım karşılığı tam bir felaket oldu.. Hiç bu kadar aşağılandığımı hatırlamıyorum. O günden bu güne (tam 12 yıl) hep iç alemimde bunu sakladım.

Sorum şu : bu hadiseyi yaşayan bir gencin duyguları ıstırar lisanı ile bir dua olur mu:

Bu davranışı sergileyen hatun aynıyla cevap görür mü ? (ömrü boyunca erkekler ile iletişim bozukluğu , sevgisine karşılık, muhatap bulamama gibi... )

Saygılarımla..

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın “Aşk- şefkat- muhabbet”,

Kıymetli yavrum, seni aşağılayan bir kız müsveddesini on iki sene içinde yaşatman aptallıktan, enayilikten başka bir şey değil. Lütfen, aşk gibi ulvi duyguları böyle salaklıklara karıştırmayalım. Bu paçavra kıza cevap vermeye bile değmez. Lütfen içinizdeki en temiz, en nezih, en güzel duyguları darı gibi sokağa serpmeyelim. Senin o kıza karşı duyduğun his kesinlikle sevgi değildi. Sevgi, öyle ulvi bir duygu ki ancak layık olana gösterilir.

Kıymetli yavrum, biz şimdilik böyle paçavra kızları bir kenara bırakalım, kendimiz yetişmeye, olgunlaşmaya, adam olmaya çalışalım. Biz, iç dünyamızı arı, duru, temiz bir hale getirirsek o zaman karşımızdaki insanın iç dünyasını görebilir, böylesi büyük hatalara düşmeyiz.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Rahmet ve Şefaat Gani Gani Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]