Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İç dünyanda bir düzen, bir intizam var mı...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 12/21/2020 12:35:54 AM


.
İÇ DÜNYANDA BİR DÜZEN, BİR İNTİZAM VAR MI...

"İnsanlar iç dünyalarında bir nizâmı, bir düzeni, bir güzelliği yaşasalar, böyle deliler gibi kendilerini içkiye, uyuşturucuya ve­rirler mi? Dedikodudan, sigaradan, seks manyaklığına kadar uzanan saçmalıklar hep iç dünyamızda bir düzen kurama­maktan doğmuyor mu? Bir kır çiçeğini alın, uzun uzun inceleyin. Gözleri ve gönülleri kamaştıran bir estetik, bir düzen, binbir in­celik görürsünüz. Göreceğiniz renk ve uyum sizi ürpertir. Hay­retler içinde bırakır. Yunus “Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır” derken bunu ne güzel anlatır.
Bütün varlık ister açık, ister gizli olsun, bir düzene, bir nizâ­ma, bir güzelliğe dayanıyor. Kendi duygu ve düşüncelerimize bir çeki düzen vermeden, kafamızın içinde bir nizâm kurmadan, toplum içinde nasıl bir düzen kurabiliriz? Ömrümüz kısa, gün­lerimiz sayılıdır. Sıkıntıların önünde beklenecek zaman yoktur. Derdi olduğu yerde bırakmak, ruhu karartan üzüntüden bir an önce kurtulmak, en iyi davranıştır. Işık gelince karanlık gider. Dünya zevk ve istek âlemi değil, vazife ve kemâl âlemidir; şid­detli arzular, ruhun sükûnunu bozar, aklın dengesini sarsar."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]