Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kendine yardım etmeyene Allah da yardım etmez.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 12/25/2020 11:10:56 AM


.
"KENDİNE YARDIM ETMEYENE ALLAH DA YARDIM ETMEZ"

Soru-Cevap

Selamun aleykum hocam! Ben din kültürü ögretmenliginde okuyorum. Yaklasik 1 aydir psikolojik sorunlar yasiyorum. Nedenini tahlil edemedigim bir durum bu. Manevi destege ihtiyacim oldugunun farkindayim, ancak bir türlü kurtulamiyorum bu durumdan. Seytani vesveselerden kaynaklandigi kanisindayim. Içinde bulundugum durumu açiklayamiyorum, yardimci olacaginiza inaniyorum. Allah razi olsun. Ayrica birkaç gündür sakinlestirici kullaniyor, geceleri uyuyamiyorum.


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------
Sayın Sema Hanım,
Kıymetli yavrum, İngilizlerin bir atasözü var: “Kendine yardım etmeyene, Allah da yardım etmez” diye. Aman yavrum, bir silkin, bir galeyana gel. Ortaya hayatını koy. “Ya ölürüm, ya bu pis düşüncelerden kurtulurum” de. Kesin kararlı ol. “Billah yaşamak yerde sürünmeye değmez” de, kesin kararlı ol. Sakın o müsekkinlerden alma. Onlar insan hayatını karartır, yaşam sevincini söndürür. Sen, namazlarını kıl, benim “Gönül Sohbetleri” isimli kitaplarımı oku. Şuna emin ol “Zafer, zafer benimdir diyenlerindir”.

“Yürü, bu yol şeref, zafer yolu
Karşında bekliyor seni tanyeri
Yürü, atıl, devir karanlığı
Durma yürü, haydi ileri”

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]