Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayırlı işlerin yapılması için en uygun zaman içinde bulunulan andır.
Gönderen : "FunKar"
Tarih : 12/25/2020 11:16:15 AM


.
HAYIRLI VE GÜZEL İŞLERİN YAPILMASI İÇİN EN UYGUN ZAMAN İÇİNDE BULUNULAN ANDIR

Mektup-Cevap

Sevgili Babacığım..

Yıl sonu ve daha sonrasında gelen 14 Şubat yaklaşıyor, insanlara bakıyorum; herkes bir koşuşturma halinde. Acaba Sevgilime ya da eşime ne hediye alsam..Bütün mağazalar Sevgililer Günü dolayısıyla % … bilmem kaç indirime girmiş.. Bunların hepsi bir oyun, insanları oyalama, kirletme taktiği..Acaba yanlış mı düşünüyorum Efendim..Oysa Sevgili-Aşk denilince aklıma ilk Allah-Peygamber Aşkı, Veysel Karani Hz.’nin Peygamberimize duyduğu Aşk, bir de Rahmetli Rana Teyzemin ve Sizin Aşkınız geliyor.. Ne güzel Aşklar… Allah bizlere de böyle Aşklar nasip etsin…(Amin)
Müsaade buyurursanız bir sorum olacak. Sümbül Sinan Hz.’nin “Beni sevenlerin doğrulukta tembel olmamaları gerekir.” Doğrulukta tembel olmamak sözünü açıklar mısınız Efendim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Allah gani gani Rahmet eylesin Rana Teyzeme. İnşaallah mana aleminde de birlikte oluruz.. Kısmet olursa Cumartesi günü görüşmek üzere Babacığım.. Ellerinizde öpüyorum.

Saygılar, Sevgiler, Hürmetler Efendim..

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------
Sayın Funkar,
Kıymetli yavrum, öteden beri bu günler beni düşündürür, tuhafıma gider. Yani ben annemi, babamı, sevgilimi senede bir gün mü düşüneceğim. Bu ne çirkin bir olay. Rana’nın vefatından sonra onuanamadığım, ismini zikretmediğim, hatıralarıyla ürpermediğim bir tek gün olmadı. Aynı şeyi annem için de söyleyebilir. O muhteşem sevgileri bir güne sığdırmak, o gün hatırlamak düşüncesi bana çok acaip geliyor. Ne diyelim yavrum, egemen güçler böyle diyor, böyle istiyor...

Değerli yavrum, Sümbül Sinan Hazretleri’nin “Beni sevenlerin doğrulukta tembel olmaması gerekir.” Sözü benim yorumuma göre şöyledir: Hayırlı bir iş yapmak istiyorsan en güzel zaman içinde bulunulan andır. Bunu yarınlara ertelemeyelim. Yarına çıkacağımız ne malum? Mesela bir öksüz çocuğa bir hediye alacaksın, karar verdin. Ama hep erteliyorsun. Falan güne, falan haftaya. Ya o süre içinde Hakka göçersek. Bir kimse seni üzmüş, incitmiş, kalbini kırmış, onu affetmek istiyorsun, ama hep erteliyorsun. Yarına çıkacağına dair elinde senedin mi var? Bizler her an mana alemine göçebiliriz. Bunun yaşı olmaz. İyisi, hastası olmaz. Emir, emirdir. Bu nedenlerle yavrum, bir doğruyu söylemek için, bir hatamızı düzeltip özür dilemek için ne olur işi yarınlara bırakmayalım. Hani vaktiyle bir tango vardı:

“Yarın olsun, yarın olsun diye günler soluyor”

diyordu. Biz de yapacağımız ibadetler, hayırlar, güzellikler için, dileyeceğimiz özürler için bir kimseye sevgimizi söylemek için işi yarınlara bırakmayalım.

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]